0
Auto Moto

LUIS HAMILTON: Čeka nas velika borba sa Ferarijem!

Objavljeno: 16.04.19 u 12:35

Aktuelni svetski šampion Formule 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je borba za titulu i dalje otvorena, uprkos odličnom startu sezone.

Mercedesovi vozači su u prve tri trke osvojili prva dva mesta, što se u Formuli 1 nije dogodilo od 1992. godine i Vilijamsa. Hamilton vodi u šampionatu sa šest bodova više od timskog kolege Valterija Botasa.

Ferari je bio najbolji na predsezonskim testiranjima, ali se na početku sezone muči sa tempom, ali i strategijom.

– Mislim da, sa onim što imamo, radimo na našem punom potencijalu. Ali, prikazaćemo i više u budućnosti, napredovaćemo. U Bahreinu nismo bili dovoljno brzi za pobedu, ali tokom trke se dogadjaju stvari koje morate da iskoristite kako biste pobedili, a mi smo to uradili. Mislim da smo u Australiji i Kini potpuno zasluženo pobedili – rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Petostruki svetski prvak ocenio je da Ferari u prve tri trke ove sezone nije prikazao sve što može.

On je rekao da se niko u ekipi ne zanosi dobrim rezultatima, pošto znaju da ih čeka velika borba.

– Ne znam gde su bili Red Bulovi, ali znam da su Ferariji tu. Mislim da nam predstoje trke koje njima više odgovaraju. Nismo očekivali da ćemo imati prednost u Melburnu, nismo očekivali zaostatak u Bahreinu, a nismo ni očekivali ovu prednost u Kini. Sve je i dalje otvoreno. Kao tim smo bili dobri, napravili rezultate i moramo tako da nastavimo. Ove godine je cilj da budemo skoro savršeni tokom svakog vikenda, ali i izmedju njih – rekao je Hamilton.

– Ferariji imaju četiri desetinke prednosti na ravnom, ali gube vreme u krivinama. Biće zanimljivo videti kakvu strategiju će napraviti za predstojeće trke – naveo je on.

Naredna trka u šampionatu na programu je 28. aprila u Azerbejdžanu, na čijoj stazi je najduži pravac, a zatim sledi trka u Barseloni, gde je Ferari bio najbrži tokom testiranja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter