0
Ostali sportovi

NIKODIJEVIĆ PRIMIO BOROVČANINA: Počinje nova era boksa!

Objavljeno: 15.04.19 u 12:20

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević primio je danas delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BSS).

Na čelu delegacije nalazio se  predsednik Nenad Borovčanin, on je izrazio zadovoljstvo što će na prestojeći 57. turnir „Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić“ doći bokserska elita Evrope.

– Pripadam mlađoj generaciji koja ne pamti najslavnije dane boksa, ali sam odrastao na sjajnim pričama o bokserskim uspesima. I zato u vreme koje sledi dugujemo više pomoći boksu da se vrati na stare staze slave i da nas ponovo obraduje olimpijskom medaljom, ako ne u tokiju, onda u Parizu, rekao je Nikodijević.

On je dodao da je sa Borovčaninom razgovarao da se u Beogradu stvore bolji uslovi za trening, da se napravi njihov beogradski kutak i da se deca bave boksom.

Siguran sam da talenta i potencijala imamo, ako ne više, bar onoliko koliko imaju oni koji sada osvajaju medalje, istakao je Nikodijević i podsetio da je ‘Beogradski pobednik‘ ustanovio nekadašnji gradonačelnik Branko Pešić po kome sada turnir nosi ime.

– Pešić je jedan od najpoznatijih Beograđana 20. veka, bio je veliki ljubitelj boksa, osnovao je ovaj turnir i sada je prilika da ponovo pošaljemo lepu sliku u svet. Mi smo u poslednjih 10 godina imali ovde preko 100 velikih događaja a siguran sam da će tako biti i sada. Verujem da počinje nova era kada je u pitanju bokserski sport u Beogradu i Srbiji, poručio je Nikodijević.

Borovčanin se zahvalio na prijemu i istakao da u Beograd dolazi bokserska elita.

– Pobednik postaje jedan od najjačih u Evropi, okuplja se bokserska elita, biće veliki test za naše boksere, koji će siguran sam dati sve od sebe i nadam se da će neko od njih podići trofej, rekao je prvi čovek BSS.

On se zahvalio Gradu na podršci da se izgradi beogradski trenažni centar.

Hvala na podršci, jedino još nemamo podršku ministarstva sporta, ali imamo podršku predsednika države koji nam je omogućio sponzore i nadam se da ćemo uskoro ponovo osvajati medalje na velikim takmičenjima. Boks je viteški sport, ogledalo nacije i ne bih uzalud putin, Merkelova, Makron, Kraljica Elizabeta posećivali svoje boksere. Boks se boksuje oči u oči i zato je posebno zanimljiv, rekao je Borovčanin.

Reprezentativci Sandro Poletan i Vladan Babić istakli su da su vredno radili, da će na turniru dati sve od sebe, kao i da zadatak nije lak, ali da veruju u odlične rezultate i pozvali publiku da ih podrže.

Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik 2019‘ Održaće se od 16. do 20. aprila, kvalifikacije su u ‘Pinkiju’, a finale u dvorani Šumice.

Publici će se predstaviti 169 boksera i bokserki iz 20 zemalja sveta. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Beograd, a Generalni sponzor Telekom Srbija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter