0
Auto Moto

LUIS HAMILTON: Fantastičan rezultat za Mercedes!

Objavljeno: 14.04.19 u 13:18

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je ekipa ostvarila sjajan rezultat u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine u Šangaju, ali da je borba tesna i da ne zna šta će se dešavati u nastavku šampionata.

Hamilton je pobedio u 1.000. trci Formule 1 u Kini, ispred timskog kolege Valterija Botasa, koji je bio na pol poziciji.

– Ovo je fantastičan rezultat za ekipu. Nismo znali gde smo u odnosu na Ferari. Valteri je bio brz tokom celog vikenda i obavio je sjajan posao, pa smo osvojili prva dva mesta u 1.000. trci, rekao je Hamilton.

On je trku završio rezultatom sat, 32 minuta, 06,350 sekundi. To je bila njegova šesta pobeda u Šangaju.

Aktuelni šampion je ostvario drugu uzastopnu pobedu, a 75. u karijeri i preuzeo je vodjstvo u generalnom plasmanu.

– U prve tri trke strategije su bile važne i moramo da zadržimo korak. Toliko smo svi blizu i ne znam šta će biti u narednoj trci, dodao je petostruki svetski šampion.

Botas je kroz cilj prošao sa 6,552 sekunde zaostatka.

– Izgubio sam na startu. Nisam mogao da pratim zbog prljavštine u vazduhu i krivo mi je. Takođe, okrenuo mi se i volan na liniji, pa sam izgubio. To su detalji, ali sezona je tek počela. Ponosam sam na ekipu, bili smo zaista dobri u svim trkama ove sezone, naveo je Botas.

On je sada pao na drugo mesto u generalnom plasmanu, sa šest bodova zaostatka za Hamiltonom.

– Nije lep osećaj, ali vratiću se, dodao je finski vozač.

Treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koga je u prvom delu trke propustio timski kolega Šarl Lekler, koji je na kraju zauzeo peto mesto.

To je prvi plasman na podijum za Fetela ove sezone, a kroz cilj je prošao sa 13,744 sekundi zaostatka za Hamiltonom.

– Srećan sam zbog toga, ali od početka je bilo teško držati se sa Mercedesom. Trkanje sa Maksom (Verstapenom) je bilo zabavno, ali cilj je bio da pokušam da stignem Luisa i Valterija, danas su bili suviše brzi. Čestitam im, rekao je Fetel.

Osvrnuo se i na timske naredbe.

– Mislio sam da mogu da budem brži od Šarla, bilo mi je teško da pronadjem ritam, pa sam pogrešio na kočenju i ponovo izgubio prednost. Ipak, mislim da je to bilo pošteno, ako pogledate trku u celini, jednostavno nismo uspeli da uhvatimo Mercedese. Nadao sam se da će Šarl da prestigne Maksa na kraju, ali je zaostao, rekao je Fetel.

Naredna trka u šampionatu vozi se 28. aprila za Veliku nagradu Azerbejdžana.

– Imamo domaći zadatak za narednu trku. Ovo je dobar rezultat, ali nije sjajan, naveo je četvorostruki svetski prvak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter