0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA EP: Poraz Srbije u Zadru, ali nada nije ugašena

Objavljeno: 14.04.19 u 22:57

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Zadru od selekcije Hrvatske sa 23:27 (11:17) u meču četvrtog kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Srbija je ostala na samo dva osvojena boda u kvalifikacijama, ali je i dalje u igri za plasman na kontinentalno prvenstvo. O tome će odlučivati poslednja dva kola u junu, kada će srpski rukometaši igrati u Belgiji i dočekati Švajcarsku u Novom Sadu.

Na drugoj strani, Hrvatska je ovom pobedom stigla do sedmog boda i obezbedila je plasman na EP.

Po tri gola u reprezentaciji Srbije na večerašnjem meču postigli su Miljan Pušica, Živan Pešić, Nemanja Ilić i Nemanja Zelenović. Hrvatsku su do pobede predvodili Manuel Štrlek sa osam pogodaka i Domagoj Duvnjak sa četiri gola i četiri asistencije.

Dva gola Miljana Pušice i Nemanje Ilića na startu meča doveli su „orlovima“ početno vodjstvo od 2:0, ali Hrvatska vrlo brzo preko Manuela Štrleka preokrenula na 2:4.

Hrvatska je u 20. minutu imala šest golova prednosti, a sa tom zalihom je dočekala i drugo poluvreme.

Srbija je u drugom poluvremenu, nakon osam minuta igre, prišla na minus tri, ali je to bilo sve što su izabranici Nenada Peruničića uspeli da urade na ovom meču.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter