0
Atletika

ATLETIKA: Slobodan Branković je član EA odbora

Objavljeno: 13.04.19 u 11:42

Evropski atletski kongres održava se ovog vikenda u Pragu, Češkoj po 26.put.

Osim izbora predsednika i potpredsednika izabrani su novi članovi Evropskog atletskog odbora. Prvog dana kongresa, 26 prijavljenih kandidata izvršilo je svoje prezentacije, dok je danas bilo glasanje za njih 13 koji su ušli u EA kansil (odbor).

Među njih 13, nalazi se i prvi Srbin koji je ikada bio član vrha evropske atletike – direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, koji je imao 29 glasova od ukupno 50.

– Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da je SRBIJA po prvi put u istoriji dobila svog predstavnika u EA odboru. Činjenica da je bilo dosta kandidata, ali su višegodišnji rezultati bili ključni za glasove ostalih članica. Trud i predan rad uvek su donosili rezultate, a ovo je dokaz da je put Atletskog saveza Srbije, ka stvaranju bolje atletike – ispravan. Trudiću se da i u evropskim okvirima doprinesem da atletika bude i dalje kraljica sportova. Zahvalio bi se svojim saradnicima u Atletskom savezu Srbije koji su doprineli ovom velikom uspehu srpske atletike. Čestitao bih svim novim članovima na izboru i poželeo srećan rad – rekao je Branković.

Prvi sastanak svih članova odbora održaće se već sutra, 14.aprila, poslednjeg dana kongresa, kada će se praviti planovi za dalji razvoj atletike.

Predsednik Evropske atletske federacije, Svein Arne Hansen ponovo je izabran, da i naredne četiri godine vodi EA, dok je Dobromir Karamarinov ostao na mestu prvog potpredsednika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter