0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DEJAN SAVIĆ: Ciljevi za Evropa kup nisu bitni, važno je da smo ponovo na okupu

Objavljeno: 02.04.19 u 15:14

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je danas da trenutno nisu bitna očekivanja pred Evropa kup i da je najvažnije što se ekipa ponovo okupila.

Srbija se već plasirala za finale Svetske lige, tako da Evropa kup neće imati kvalifikacioni karakter.

– Očekivanja nisu bitna jer smo kvalifikovani na finale Svetske lige. Trener sam reprezentacije čiji svi igrači igraju u inostranstvu i ovo su retki momenti kada možemo da se okupimo. I to je najbitniji momenat. Drago mi je što igramo sa Špancima, jer je to ekipa koja igra moderan vaterpolo i ta utakmica će nam značiti u nekom daljem toku – rekao je Savić na konferenciji za medije u Vaterpolo savezu Srbije.

Ovo takmičenje će biti prvo veliko na kom će se igrati po novim pravilima – video tehnologija za gol liniju, golman može u napad, leteće izmene, moguć šut iz kornera…

– Evropa kup je bitan jer se prvi put na velikom nivou igra po novim pravila. Većina ovih momaka će prvi put biti u prilici da igraju po novim pravilima. Imamo pet trening u Beogradu, odradili smo tri, a sem momenta okupljanja bitno je da probamo neke nove taktičke stvari. Igrači su prvi koji treba da se naviknu na nova pravila, pa tek treneri i na kraju sudiije – rekao je on.

Na prvobitnom spisku Savića je bilo 23 imena, ali će on biti skraćen na 15 igrača.

– Utakmica sa Španijom biće zanimljiva zbog njihovog stila igre, a s druge strane vama novinarima zbog finala EP prošle godine. Ukoliko se prođe Španija, ide se na boljeg iz duela Grčka i Hrvatska, što predstavlja šlag na tortu svetskog vaterpola. Nama nije ništa bitno osim što smo se sreli – rekao je Savić.

Selekcija Srbije će u četvrtfinalu igrati protiv Španije, a potom bi se u polufinalu ukršta sa boljim iz okršaja Hrvatske i Grčke. U drugom delu kostura parovi su Italija – Rusija i Mađarska – Crna Gora.

Turnir se igra u Zagrebu od 5. do 7. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter