0
Auto Moto

MOTO GP: Mark Markez suvereni vladar Argentine, zanimljiva borba za drugo mesto (VIDEO)(FOTO)

Objavljeno: 31.03.19 u 20:54

U velikoj nagradi Argentine Mark Markez opravdao je ulogu favorita i tokom cele trke čuvao je pol poziciju.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već na samom početku, Mark Markez je vozio sigurno i nije dao priliku nikome da ga pretekne i ugrozi mu prvo mesto na podijumu. Tokom trke njegova prednost je sve više rasla. Zanimljiva je bila borba za drugo  i treće mesto, do 12 kruga na drugom mestu bio je Valentino Rosi, a na 12 krugova do kraja trke prestigao ga je Andrea Dovićozo

 

Šestorica trkača borili su se za drugo mesto, između njih je razlika bila manja od sekunde i po. Dok je vozač Dukatija sigurno vozio i čuvao prednost i drugu poziciju.

Osam krugova do kraja Markez je imao punu prednost i deset sekundi prednosti, Rosi i Dovićozo su se borili za drugu poziciju, a iz prikrajka pretio je Petrući i Rins. Četiri krugova do kraja nije bilo promene u vrhu. Rosi je čekao strpljivo, stotinke su delile dvojicu trkača. Miler je dva kruga do kraja prestigao Rinsa i priključio se Rosiju i Dovićozu u borbi za podijum. U sedmoj krivini Rosi je uspeo da prestigne vozača Dukatija i trku završi na drugom mestu. U poslednjem krugu sudarili su se Franko Morbineli i drugoplasirani na početku trke Maverik Minjales, Morbineli je morao uz pomoć doktora da udšeta sa staze, a nijedan od dvojice nije završio trku. 

Markez je trku završio za 41:43.688, ‘deda’ Valentino Rosi trku je završio sa +9.816 sekundi zaostatka, treće mesto na podijumu zauzeo je Dovićozo sa +10.530 zaostatka za liderom.

– Danas je bio savršen dan. Koncentrisao sam se i sve je prošlo dobro. Znao sam da će mi prvih pet krugova biti najvažniji. Imao sam sladak osećaj sa motociklom danas, rekao je Markez nakon trke. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter