0
U pripremi

FOTO: FK Vojvodina

KRIVOKAPIĆ: Dok god postoji nada Vojvodina će se boriti!

Objavljeno: 29.03.19 u 11:45

Posle dvonedeljene pauze usled obaveza reprezentacije, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije.

Do početka plej ofa i plej auta ostala su još tri kola, a Vojvodinu bi, prema nekim kalkulacijama, tri pobede odvele među prvih osam timova na tabeli i omogućile joj da ostvari svoj primarni cilj pred početak ove polusezone.

Dobra stvar za crveno-bele jeste to da bi ih devet bodova iz predstojeća tri meča skoro sigurno dovelo do plej ofa, a loša to što će tih devet bodova biti jako teško osvojiti, s obzirom na to da „staroj dami“ predstoje najpre dva gostovanja Dinamu i Radniku, a potom i derbi protiv Partizana na „Karađorđu“.

Međutim, šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić ističe da su njegovi igrači i on trenutno skoncentrisani samo na prvi predstojeći meč, protiv Dinama u Surdulici.

– Tokom ove mini-pauze, radili smo dobro i kvalitetno i spremali smo se za sledeću nedelju, koja je jako bitna za nas. Želimo da već od ove prve utakmice krenemo sa pozitivnim rezultatom, a pod tim podrazumevam pobedu, kako bismo prekinuli negativan niz i napokon zabeležili prvi trijumf ovog proleća. Nadam se da će ovo biti novi početak i da ćemo koliko-toliko uspešno privesti kraju ovaj regularni deo prvenstva. Naravno, dokle god postoji šansa da ostvarimo cilj i plasiramo se u plej of, borićemo se za to – navodi Krivokapić.

On uvažava ekipu Dinama, koja ovog proleća igra mnogo bolje i ostvaruje bolje rezultate nego što je to bio slučaj u jesenjem delu sezone.

– Naspram sebe ćemo imati protivnika koji takođe želi pobedu i kome su bodovi potrebni u borbi za opstanak, što nam je otežavajuća okolnost, a pored toga, problem je i to što je teren u Surdulici nešto manjih dimenzija, što njima možda više odgovara. Međutim, moraćemo da se prilagodimo uslovima i od samog starta pokažemo rivalu da želimo pobedu. Tokom pauze smo imali problema sa povredama, pa zbog toga na duži period nećemo moći da računamo na Đuričina i Sekua, dok je Eze pod znakom pitanja, pošto prethodnih dana nije dovoljno trenirao. Na današnjem treningu, videćemo da li će biti spreman za meč, a svi ostali igrači koji su imali sitnije povrede su ponovo u treningu i računam na njih za ovu utakmicu – ističe Krivokapić.

Prema njegovim rečima, moguće je da će Voša protiv Dinama zaigrati u formaciji sa dvojicom napadača.

– Postoji i takva mogućnost, jer mi praktično više nema šta da kalkulišemo, što naravno ne znači da smo tako nešto radili ranije. U ovom trenutku, ne bih govorio o tome u kakvoj formaciji ćemo zaigrati sutra, ali opcija sa dvojicom napadača svakako postoji – rekao je Krivokapić.

Utakmica između Dinama i Vojvodine igra se sutra od 15 časova na stadionu Radnika u Surdulici. Fudbaleri Voše će u Surdulicu otputovati danas posle treninga, a zbog činjenice da ih već u sredu na istom mestu očekuje i utakmica protiv Radnika, ekipa se neće ni vraćati u Novi Sad, već će ostati u Surdulici i u međuvremenu trenirati na pomoćnom terenu FK Radnik.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter