0
Odbojka

FOTO: PLAY VOLLEY CAMP

EMOTIVNI OPROŠTAJ: Jedan od najboljih srpskih odbojkaša objavio kraj reprezentativne karijere (FOTO)

Objavljeno: 23.02.19 u 12:30

‘Hvala ti, Srbijo, na svim emocijama!’, glasi poruka jednog od najvažnijih šrafova odbojkaške reprezentacije Srbije.

Nikola Rosić je nacionalnom timu od 2005. godine. Od tada je odigrao preko 200 utakmica za ‘plavu četu’, osvojio je evropsko zlato za Srbiju 2011. godine, ima dve bronze sa EP 2013. i 2017., kao i bronzu sa Svetskog šampionata 2010. godine.

Takođe, tu su i medalje iz Svetske lige – zlato 2016. i srebro 2015. godine. I posle 14 godina odlučio je da kaže ‘zbogom’ reprezentativnom dresu.

Legendarni libero srpske selekcije se oglasio putem Fejsbuka i tamo široj javnosti objavio svoju odluku.

– Dragi prijatelji,

posle puno razmišljanja i razgovora sa mojom porodicom morao sam da donesem tešku, ako ne i najtežu odluku u životu – da napustim nacionalni tim.

U reprezentaciju Srbije sam ušao sa 16 godina i ponosan sam na to što sam imao čast da odrastam i delim mnogo emocija sa saigračima, da se svakoj narednoj akciji i svakom letu radujem svestan da ću imati priliku da se borim za svoju zemlju…

Kad sam počinjao nisam ni sanjao da ću braniti boje svoje zemlje u čak 212 utakmica i osvojiti toliko medalja. Žao mi je što više neću imati priliku da obučem dres reprezentacije i sa drugim momcima izgaram na terenu kao sto smo uvek i činili.

Neizmernu zahvalnost dugujem mojoj porodici i prijateljima, na podršci koju su mi davali svih ovih godina, bili uz mene na svakoj utakmici, treningu… Stručnom štabu i saigračima, na svim momentima koje smo proživeli zajedno. Nekada nije bilo lako, ali smo znali za šta se borimo u svakom trenutku. Vama navijačima na podršci i energiji koju ste nam davali da uvek izvučemo maksimum i borimo se za mesto na podijumu.

Došao je trenutak da se oprostim od nacionalnog dresa i postanem navijač broj jedan da se nastave uspesi reprezentacije i niz osvajanja medalja.

Hvala ti Srbijo na svim emocijama! – napisao je Nikola Rosić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter