Selektor Aleksandar Đorđević veruje da zna šta je potrebno za trijumf nad Izraelom koji bi ‘orlove’ odveo na Mundobasket u Kini ove godine.

Srbija dočekuje Izrael u poslednjem kolu kvalifikacione grupe L za odlazak na Svetski kup. Pobeda sigurno vodi ‘orlove’ u Kinu, a selektor je u današnjem obraćanju javnosti potvrdio da je ekipa spremna za taj poduhvat.


– Svesni smo u kakvoj smo situaciji i znamo šta nam je činiti. Sa Izraelom nas čeka najbitnija utakmica, kao i pre nekoliko godina kada je odlučivao meč poslednjeg kola protiv njih u Beogradu za plasman na EP – rekao je strateg srpske selekcije.

Selektor Đorđević je istakao da očekuje vrlo tvrd meč protiv Izraela koji se takođe nada trećem mestu u grupi i, samim tim, plasmanu na Mundobasket.

– Oni se dižu kao reprezentacija, imaju izuzetno kvalitetne igrače. Moramo da se smirimo, analiziramo njihovu igru najbolje što možemo, ali pre svega moramo da se fokusiramo na našu igru i principe na kojima od početka insistiramo –  rekao je Đorđević pred meč sa Izraelom.

Meč sa Izraelom igra se sutra od 16 časova u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, koja će sasvim sigurno biti puna do poslednjeg mesta.