0
Ostali sportovi

VAZDUHOPLOVNI SAVEZ SRBIJE: Počinje nova takmičarska sezona

Objavljeno: 20.02.19 u 09:51

U nedelju 24. februara počinje sezona takmičenja Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Tradicionalno prvo vazduhoplovno takmičenje u godini – Кoplas Pro Кup u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi F1N i revijalnoj klasi F1N-150, održaće se u nedelju 24. februara u Hali sportova u Novoj Pazovi. Takmičenje je međunarodnog karaktera, ujedno i prvo kolo lige Srbije u disciplini F1N.

Organizatoru Aeroklubu „Nova Pazova“ ovo će biti jubilej – 10. godina održavanja Кoplas Pro Кupa. Trenutno je prijavljeno 43 takmičara u klasi F1N-150 i 36 takmičara u klasi F1N iz 8 klubova – 6 iz Srbije i 2 iz Hrvatske.

Početak takmičenja je u 9 časova, a planirano proglašenje pobednika u 17 časova. Glavna nagrada pehar „Кoplas Pro Кup“ će ići u ruke tri najbolja juniora i najbolje juniorke u ukupnom zbiru obe klase, a medalje za sve ostale plasmane.

Takmičari modelari će imati priliku da dobro započnu sezonu takmičenja, a svi posetioci koji dođu u Novu Pazovu, imaće priliku da pogledaju i nauče kako da naprave jednostavne modele aviona bez pogona koji se bacaju rukom u zatvorenom prostoru tj. sportskim halama.

Aktuelni državni rekord u klasi F1N za Hale 1 iznosi 42,9 sekundi (trajanje leta modela), a nosilac rekorda je Damjan Mirković iz AК „Nova Pazova“.

Bilten takmičenja sa detaljnim informacijama možete pronaći ovde

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter