0
Vaterpolo

VATERPOLISTI RADNIČKOG GOSTUJU U VALJEVU: Ganić – Arhivirali smo Primorje

Objavljeno: 18.02.19 u 15:01

Posle remija sa Primorjem u Regionalnoj ligi (10:10), vaterpolisti Radničkog na kratko se okreću domaćim izazovima i superligaškom meču sa Valjevo Gorenjem, koji je na programu u utorak od 19 časova, u valjevskoj „Petnici“.

Kako se mečevi srpskih timova iz Regionalne lige prenose u Superligu, a jedino Valjevci se nisu plasirali u doigravanje za plasman od 1. do 6. mesta, oni će sa preostala tri srpska predstavnika u A2 ligi odigrati uzvratne mečeve tokom februara.

U kragujevačkom klubu imaju za čim da žale posle propuštene prilike da se pobedom nad Primorjašima vrate na prvo mesto, jer su tokom većeg dela meča vodili sa dva do tri gola prednosti. No, petostruki strelac u tom meču, mladi reprezentativac Vukašin Ganić, ističe da njegov tim neće „plakati nad prosutim mlekom“, već će pokušati da iskoriste nove šanse.

– Dobro smo se spremali za Primorje, lepo otvorili utakmicu i odvojili se na tri gola razlike na samom startu. Vodili smo potom u još nekoliko navrata sa „plus tri“, do finiša treće četvrtine (9:6). Međutim, od tada smo imali nekoliko promašaja sa igračem više kada se lomilo, dok sa druge strane nismo uspeli da se odbranimo prilikom poslednje četiri brojčane prednosti Primorja, što je bilo odlučujuće. Propustili smo priliku da se vratimo na prvo mesto, ali još uvek imamo šanse i moraćemo da dobijemo Šibenik i Budvu kako bismo se plasirali u A1 ligu – rekao je Ganić.

On je dodao da duel sa Valjevcima dolazi u pravom trenutku.

– Trener Igor Milanović je dobro pripremio ekipu Valjeva, koja ima svoje kvalitete, a posebna bih izdvojio levorukog Aleksandra Njegovana. Duel sa Valjevcima značiće nam i da se još bolje pripremimo za derbi sa Solarisom i iskoristio bih ovu priliku da pozovem publiku da nas ponovo podrži u velikom broju i u derbiju za prvo mesto – zaključio je Ganić.

Foto: KVK Radnički 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter