Danas su u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

Oni su vreme odmora iskoristili za šetnju po rivi koja se pretvorila u incident sa grupom lokalaca.


Trebalo je da crveno-beli večeras u okviru regionalnog takmičenja od 20.30 odigraju utakmicu sa ekipom Mornara iz Splita, ali je ona otkazana i vaterpolisti Crvene zvezde su već na putu za Beograd. Kako se navodi, javnost će biti obaveštena o novom terminu odigravanja utakmice.

U pomenutom incidentu najlošije prošao je golman crveno-belih Aleksandro Kralj, koji je pri napadu i udarcima skočio u more kako bi izbegao taj nalet. Kako hrvatski portal ‘Gol’ prenosi, nakon dolaska policije Kralj je organima reda rekao: ‘Da nisam skočio u more, ubili bi me!’.

Sekretar splitskog tima se oglasio ispred kluba i naveo kako žali zbog današnjeg incidenta:

– Vaterpolisti Zvezde, sa kojima večeras u 20 časova i 30 minuta igramo utakmicu regionalne lige u Split su doputovali juče popodne. Odseli su u hotelu Zagreb u Duilovu, odakle su sinoć i jutros pod policijskom pratnjom otišli na treninge na bazene na Poljudu. Saznali smo da je nekoliko njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad. Žao nam je što je do nečega takvog došlo nakon što 10 godina igramo regionalnu ligu u celom regionu bez ikakvih incidenata, sekretar Mornara Vili Marinić.