0
U pripremi

FOTO: Voždovac

ALEN MAŠOVIĆ: Naravno da mi je drago zbog gola, pogotovo što je jedini na utakmici

Objavljeno: 31.01.19 u 15:51

Fudbaleri Voždovca u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj pobedili su ekipu Leha iz Poznanja rezultatom 1:0.

Pobedu protiv respektabilnog protivnika, koji trenutno zauzima treću poziciju u poljskom šampionatu, doneo je sjajnim golom u 67. minutu igre Alen Mašović.

Alen je za klupski sajt sumirao utiske sa početka priprema i utakmice u kojoj je doneo pobedu svom timu:

– Na prvom mestu drago mi je zbog pobede i zbog toga što smo u prvoj utakmici na pripremama u Turskoj pokazali odličnu igru. Naravno drago mi je i zbog gola, pogotovo jer je bio jedini na utakmici. Ali mislim ipak da je najbitnije da smo pobedom započeli pripreme, jer će na psihološkom planu to mnogo značiti svima u timu, započinje priču za klupski sajt Mašović.

Iako apostrofira timski uspeh, vraćamo se na gol koji je postigao. Momenat inspiracije, ili nešto drugo, šta je bilo u pitanju?

– Iskreno u prvom momentu razmišljao sam o šutu, ali sam primetio da se defanzivac Leha dosta zaleće i da je velika verovatnoća da će da “poleti” ako napravim lažnjak. Na kraju to sam i uradio, on je ispao iz igre, a ja sam imao prostora da samo pošaljem loptu u dalji ugao golmana. Svaki igrač zna da u tim momentima nema mnogo mesta za razmišljanje, u tim delovima sekunde ide se na iskustvo i osećaj, koji mene ovog puta nije prevario.

Zanima nas utisak sa terena, iz prve ruke, jer znamo da Poljaci igraju agresivan i fizički zahtevan fudbal, kakav je rival ekipa Leha?

– Bila je čvrsta utakmica, dueli su prštali na sve strane. Videli ste i sami, nekoliko puta je pretilo da bude baš ozbiljno, kao kada je igrač Leha pao u nesvest posle sudara sa Sikimićem. Sva sreća da nijednom od njih dvojice nije bilo ništa, ali zaista su poljaci jaki u duel igri, ali i mi smo parirali. Vidi se da su dosta ‘lakši’ od nas. Oni su duže vreme ovde, pri kraju su priprema, dok smo mi na početku, tako da mislim da možemo biti zadovoljni onime što smo pokazali.

Kada bi morali da napravimo paralelu sa ekipama iz naše lige, kakva je bila utakmica sa Lehom?

Iskreno, lakše je igrati sa Lehom, prava su evropska ekipa koja igra brz, otvoren i moderan evropski fudbal. Kod nas slabo ima ekipa sa kojima možemo da se nadmećemo, već se ekipe nekako zatvaraju i onda nema ni lepršave i lepe igre niti atraktivnosti. Teške su to utakmice za igranje.

Optimističan je Mašović po pitanju nastavka sezone i nastavlja u istom dahu:

– Ovo su prve kompletne pripreme koje ćemo proći sa šefom Aničićem, i mislim da imamo sjajnu priliku da postavimo jednu pravu koncepciju igre. Jedva čekamo nastavak sezone, vratićemo Voždovac na mesto koje mu pripada. Napred Zmajevi!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter