Ženski odbojkaški klub Crvena zvezda od danas je jači za još jedno trofejno ime, čime ambicije crveno-belih rastu.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je ženski odbojkaški klub Crvenu zvezdu pojačala zlatna odbojkašica Tijana Malešević. Ona je ovog leta u Japanu osvojila svetsko zlato, a potom pojačala redove Crvene zvezde. Klub iz ‘Ljutice Bogdana’ tu nije stao i krenuo je u stvaranje tima za evropske domete.


Naime, danas se posle deset godina igranja u inostranstvu na ‘Marakanu’ vratila Sanja Malagurski. Reč je o trofejnoj odbojkašici koja je nosila dres Asistela iz Novare, Vila Kortezea takođe iz Italije, Moliko Osaska iz Brazila, Hemika iz Poljske, Trabzona iz Turske i Montekjarija i Bergama iz Italije.

– Sada je tačno 10 godina od kada sam prvi put došla u Crvenu zvezdu. Osećaj je, kao i uvek, divan kada dođem ovde i kada uđem u prostorije kluba ili našu halu. Provela sam u Zvezdi dve jako lepe godine. Kada sam odlazila ostala sam svima u divnom odnosu i kontaktu tako da se osećam kao da nisam ni odlazila – istakal je Sanja Malagurski.

Sanja Malagurski je sa Crvenom zvezdom ima dve osvojene duple krune, mada jedne sezone nije igrala zbog povrede, dok je sa selekcijom Srbije bika šampion Evrope 2011. godine.