0
Ostali sportovi

SP U RUKOMETU: Sreća, pa postoji neko lošiji i od Srbije… Pobeđena Koreja

Objavljeno: 15.01.19 u 19:48

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je Koreju u meču 4. kola A grupe Svetskog prvenstva u rukometu rezultatom 31:29.

Ma koliko slab dan bio, pre nekog vremena nije se postavljalo pitanje ko će pobediti u duelu Srbije i Brazila, a još manje ukoliko bi se sa druge strane našla selekcija Koreje. No, da danas važe neka druga pravila pokazali su nam rukometaši Srbije prošle godine na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, da bi u istom ritmu nastavili i godinu dana kasnije na smotri najboljih svetskih selekcija. 

Dan nakon što je porazom od Brazila šanse da se domogne jednog od prva tri mesta svela na teoriju, ekipa koja nastupa pod zastavom Srbije za dlaku je izbegla novu blamažu. A koliko je ona bila blizu pokazuje i podatak da su Korejci imali prednost praktično tokom čitavog meča.

Prvo su došli do 5:2, potom je naša selekcija uspela da serijom od četiri gola preokrene na 6:5, ali su Azijati uzvratili, ponovo vezali tri gola za 10:8, i sa tom razlikom i otišli na poluvreme (16:14).

U drugom delu meča održavali su tu prednost nad indisponiranom Srbijom, vodili su u sa tri gola razlike (21:18), ali je ipak u završnici utakmice Srbija prvo izjednačila na 22:22, a potom stigla i do preokreta, pa je prednost u jednom momentu porasla i na četiri gola (30:26), što su Korejci uspeli da prepolove, ali vremena za preokret nije bilo, pa je Srbija uspela da sačuva prednost i dođe do prve pobede na šampionatu.

Vorkapić je prednjačio sa sedam pogodaka u našoj selekciji.

Našoj selekciji je ostalo da se nada da, pod uslovom da Francuska savlada Nemce, može do pobede nad Nemačkom u poslednjem kolu, ali i da veruje da današnji rivali mogu da iznenade Brazil

Ipak, izvesnije je da će ova rukometna priča biti tek još jedan u nizu katastrofalnih rezultata nekada trofejnog sporta.

Svetsko prvenstvo, 4, kolo

Utorak

GRUPA A (BERLIN)
Rusija – Brazil 23:25 (10:15)
Koreja – Srbija 29:31 (16:14)
20.30: Nemačka – Francuska 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter