0
Ostali sportovi

FOTO: rss.rs

‘ORLOVI’ MOGU BOLJE: Sve možeš da promeniš, ali glavu ne

Objavljeno: 13.01.19 u 13:29

Rukometna reprezentacija Srbije danas odmara na SP u Nemačkoj, a u naredna dva meča će krojiti svoju sudbinu na planetarnom šampionatu.

Selektor Nenad Peruničić je vrlo kritički prokomentarisao ubedljiv poraz od Francuske 32:21 u drugom kolu SP 2019 u Berlinu dan nakon meča.

–  Sve možemo popraviti, analizirati, spremni doći, ali glavu ne možemo promeniti. To igrači moraju sami. Prihvatam odgovornost za poraz i neću tražiti izgovor u izostanku nekog igrača. Ako veruješ u nešto, to moraš da gradiš. Imamo mentalitet igrača kojima je malo potrebno da ih neko poremeti. Ne poštuješ sebe, pa onda ni loptu. Sa 22 tehničke greške protiv jedne Francuske, dobro je što smo izgubili 11 razlike. Žao mi je, ako nekoga previše respektuješ, pa se iznenadiš rezultatom u jednom trenutku, onda imamo ozbiljan problem, jer nam svi igrači igraju u inostranstvu. Lančano se prave greške i neshvatljive šuteve ni iz čega, iako imaš jednu formu i to radiš po automatizmu, ali radiš. Pravili smo greške na nivou osnovne škole. Neshvatljivo je da ne osećaš da li ideš iza leđa ili široko. Ovo je fajterski sport i moraš da uključiš mozak protiv koga igramo i šta tražimo.

Golman Svetislav Verkić istakao je da prava borba za drugi krug tek predstoji.

– Znali smo da igramo protiv jake Francuske. Imali smo dobar rezultat na poluvremenu, ali smo se u drugom raspali. Ne znam razlog, ali poraz ne sme da nas demorališe. Mi znamo gde je naša šansa, protiv Koreje i Brazila, te dve pobede nas vode u sledeći krug.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter