0
Ostali sportovi

NA KORAK OD ISTORIJE: Kobajaši ‘tri od tri’, osvojio i Inzbruk

Objavljeno: 04.01.19 u 17:37

Japanski takmičar Rjoju Kobajaši pobedio je danas i u austrijskom Insbruku na novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice, te se sada nalazi na samo skok od osvajanja prestižnog takmičenja.

Ovaj 22-godišnji Japanac slavio je skokovima od 136,5 i 131 metra, sa ukupno 267 bodova.

Na pobedničkom postolju iza njega našli su se Austrijanac Štefan Kraft sa 254,2 boda, odnosno skokovima od po 129,5 i 130,5 metara, te Norvežanin Andreas Stjerner sa 242,7 bodova (131 i 126 metara).

Posle pobeda u Obrestdorfu i Garmiš-Partenkirhenu, Kobajaši je još jednom potvrdio dobru formu i dominaciju od početka sezone. On se sada nalazi na samo skok od trijumfa na novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice.

Japanci su do sada na Četiri skakaonice imali samo jednog pobednika i to pre 21 godinu kada je slavio Kazuhoši Funaki.

Do sada je samo Nemcu Svenu Hanevaldu 2002. godine i Poljaku Kamilu Štohu prošle sezone uspelo da trijumfuju na sve četiri skakaonice novogodišnje turneje.

Drugoplasirani na turneju Četiri skakonice Nemac Markus Ajzenbihler današnje takmičenje u Inzbruku završio je na 13. mestu sa 43,8 bodova zaostatka za Kobajašijem.

Poslednje takmičenje novogdišnje turneje Četiri skakaonice održaće se u nedelju u Bišofshofenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter