0
Ostali sportovi

NENAD PERUNIČIĆ: Spisak ću objaviti dva dana pred Svetsko prvenstvo!

Objavljeno: 27.12.18 u 20:00

Rukometna reprezentacija Srbije vredno radi u Staroj Pazovi i priprema se za predstojeće Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

Planetarna rukometna smotra počinje 10. januara, a ‘orlovi’ će do tada odigrati četiri prijateljske utakmice, dve sa Tunisom 29. i 30. decembra i dve sa Makedonijom 4. i 5. januara.

– Nisu klasične bazične pripreme, ali maksimalno koristimo svaki deo treninga da radimo na preventivi i oporavku sa kondicionim trenerom Igorom Tomaševićem koji je fantastičan. Sve ugrožene zone želimo da igrači oporave, ne treniraju svi na isti način i istim intenzitetom u inostranstvu, i to se ovde surovo pokazuje. Zato ovo i radimo – rekao je Nenad Peruničić, a preneo je ‘Mondo’.

Tokom priprema će svi dobiti šansu, neko veću, a neko manju minutažu.

– Neko će igrati 15, neko 25 minuta na pripremnim utakmicama, u zavisnosti od umora i procene ko je u kakvom stanju u ovom trenutku. Sve radimo da ih učinimo spremnim za ono što ih očekuje.

Na pripremama se radi ‘paklenim ritmom’, ne samo na taktici.

– Radi se i na agilnosti, promenama pravca, igri bez lopte, nije samo taktika. Nažalost, nije rukomet samo taktika, kao što je to bio nekada. Već ranije smo krenuli da razmišljamo o protivnicima. Stručni štab je tako oformljen, rad je kolektivan, timski. Zdravstveno su dobro, malo su ‘pod ledom’, ali to je sve normalno. Moramo da treniramo po svaku cenu. Trening je bitan, on je i mene kao igrača uvek hranio. Žao mi je što pred Belgiju nismo imali dva dana više da radimo. Trening dobija utakmicu. To je moja filozofija.

Konačan spisak biće objavljen dva dana pred Svetsko prvenstvo.

– S obzirom na to da igramo utakmice i imamo treninge, pre 8. januara ne mogu da donesem konačnu odluku. Moram prvo da vidim kako igrači izgledaju na terenu – zaključio je selektor Nenad Peruničić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter