0
Ostali sportovi

FOTO: Printscreen

RUKOMETAŠ PROMENIO POL: Nekada Kalum, sada Hana – počele pripreme za SP za žene

Objavljeno: 25.12.18 u 14:29

Australijski rukometaš nastupao je 2013. godine za svoj nacionalni tim na Svetskom prvenstvu.

Sledeće godine ponovo bi trebalo da učestvuje na ovom turniru, ali sada u konkurenciji žena.

Kalum Monsi promenio je 2016. godine pola. On se sada zove Hana i ove godine postala je deo nacionalnog tima. Ona još nema dozvolu da nastupi na Svetskom prvenstvu, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem, pošto je igrala u kvalifikacijama.

Ova rukometašicaa visoka je 188 centimetara i teška skoro sto kilograma, čime ispunjava sve uslove svetskih sportskih federacija. Njen nivo testosterona je ispod granice koju je zadao Međunarodni olimpijski odbor, a bila je podvrgnuta jednogodišnjoj hormonskj terapiji, koju joj je odredila Međunarodna rukometna federacija (IHF). Hana je sa 23 gola bila među najboljim igračicama svoje selekcije na azijskim igrama, preko kojih se njena selekcija i kvalifikovala na SP.

(VIDEO:YouTube/60 Minutes Australia)

– Provela sam mnogo vremena u radeći teretani i shvatila da mi sport može pomoći na različite načine. Veoma sam srećna sam što sam se vratila sportu. Sada sam najsrećnija žena na svetu, kazala je Hana.

(VIDEO:YouTube/WilsonB 9000)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter