0
Ostali sportovi

PERUNIČIĆ PRED OKUPLJANJE ‘ORLOVA’: Naša očekivanja i realnost se razlikuju

Objavljeno: 23.12.18 u 17:10

Reprezentacija Srbije započinje završne pripreme za Svetsko prvenstvo 2019 koje desetog decembra počinje u Nemačkoj i Danskoj.

Prvi deo završnih priprema, „Orlovi“ će obaviti u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gde se stručni štab već sastao, zvanično okupljanje zakazano je za 19 časova.

Stručni štab se okupio nešto ranije. Očekujemo igrače od 19 časova. Očekujem da svi dođu sem momaka koji igraju u Nemačkoj (Bogdan Radivojević, Mijailo Marsenić, Nemanja Zelenović i Miljan Pušica) koji će se priključiti prvog januara. Videćemo da li se nešto desilo u međuvremenu, da li neko ne može da se pojavi. Jedino upitno stanje je kod Darka Đukića.

Seniore očekuje rad dva puta dnevno do narednog vikenda kada slede prijateljske provere sa Tunisom…

– Najlepše bi bilo da smo svi tu, ali se nacionalna prvenstva različito završavaju. Tako je, kako je, radićemo dva puta dnevno, kondicioni trener Ivan Tomašević će raditi na preventivi i oporavku jer vremena za bazične pripreme nema. Voleo bih da smo u mogućnosti to da obavimo, ali prilagođavamo se situaciji. Imaćemo 29.decembra meč zatvorenog tipa sa Tunisom, a dan kasnije igramo u Smederevu sa istim rivalom i tako završavamo godinu – rekao je selektor Nenad Peruničić.

Da li Tunis i Makedonija (dva prijateljska meča u Skoplju četvrtog i petog januara) svojim stilom podsećaju na rivale iz grupe?

– Moram otvoreno reći da nismo imali drugačije mogućnosti. Takva je situacija bila, a reagovali smo brzo kako ne bismo ostali i bez tih rivala. Teško je reći na koga podsećaju, nismo mogli da biramo, ali iskoristićemo te mečeve da se što bolje pripremimo.

Sa kakvim ambicijama reprezentacija putuje na SP 2019?

– Teško je reći, očekivanja i realnost se razlikuju. Ako ćemo o realnosti, ovo je izuzetno mlada ekipa. Biće potrebno vreme, ima puno novajlija. Mi sa klupe imamo uvek amibicije, ali videćemo kako će momci na terenu izneti specifičan pritisak koji nosi igranje za reprezentaciju. Dosta njih nije imalo to iskustvo. Realnost je drugačija od onoga što mi želimo. Želimo najbolje, da svaku utakmicu odigramo na 200% i pokažemo najbolje lice. Samo tako možemo parirati ozbiljnim reprezentacijama. U svakom slučaju, na terenu nećemo respektovati nikoga.

Francuska i Nemačka se na papiru izdvajaju kao reprezentacije koje pucaju na sam vrh. Da li je realnost tražiti bodove u duelima sa ostalim rivalima u grupi (Rusija, Brazil i Koreja)?

– Ne želim na tom nivou da pričam. Uvek se u medijima potenciralo „ko je taj protivnik“, a nikada tako nisam razmišljao, ni radio. Sportski gledamo svakoga na isti način, ko god da je preko puta i koliko god smo možda inferiorni u ovom trenutku. Nama su u ovom trenutku svi ozbiljni rivali, a mi ćemo se od prvog do poslednjeg pripremati isto i prilaziti na isti način.

Reprezentacija Srbije otvara takmičenje na SP 2019 sa selekcijom Rusije 11. januara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter