0
Ostali sportovi

VATERPOLO: FINA Beogradu dodelila finalni turnir Svetske lige

Objavljeno: 14.12.18 u 15:22

Beograd će od 18. do 23. juna naredne godine biti domaćin završnog turnira Svetske lige u vaterpolu, nakon odluke FINA Biroa.

Ovo će biti drugi put da Srbija organizuje takmičenje, nakon što je ugostila najbolje svetske ekipe u Nišu 2010. godine.

– Veliki događaj za naš savez. Ujedno to je i priznanje za vrhunsku organizaciju proteklih nekoliko takmičenja u nadležnosti FINA. Ljubitelji vaterpola će moći da vide osam vrhunskih reprezentacija a sa takmičarske strane važan je podatak da prvak turnira dobija olimpijsku vizu. To je naš glavni cilj, rekao je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić.

Srbija će tako imati priliku da se vrati na šampionsko postolje nakon što je ove godine u Budimpešti nakon pet vezanih zlata naše selekcije titulu osvojila Crna Gora, dok je Srbija, koja je Svetsku ligu igrala sa podmlađenim sastavom, u pretkvalifikacijama zauzela drugo mesto iza Crne Gore i nije uspela da se plasira na završni turnir.

Od 17 do sada održanih izdanja Svetske lige, Srbija, ne računajući reprezentaciju Srbije i Crne Gore, ima devet zlata i jednu bronzu, a kao zajednička država osvojila je još dve zlatne i jednu srebrnu medalju.

Iza slede Mađari sa dva zlata, koliko ima i Crna Gora.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter