0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Serija grešaka i ubitačne kontre za poraz Srbije od Ruskinja, meč protiv Crne Gore ključan (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 09.12.18 u 19:42

Rukometašice Srbije poražene su od Rusije u prvom meču druge faze Evropskog šampionata za dame koje se održava u Francuskoj.

Srbija je povela 1:0 sa sedmerca preko Katarine Krpež Šlezak, ali su Ana Sen Ana Vjakireva donele preokret. Držala se naša reprezentacija, lep gol postigla je Jovana Stojiljković, prednost Ruskinjama od 3:2 donela je Darija Dmitrijeva nakon što je udarac sa sedam metara zaustavila Katarina Tomašević, ali se lopta odbila Ruskinji pravo u ruke. 

Novo izjednačenje delo je bilo Dijane Radojević iz kontre, a naša selekcija je posle iznuđenog sedmerca povela sa 4:3 preko Krpež Šlezak, Držala se naša selekcija do 23. minuta utakmice i rezultata 10:9 za Rusiju, kada je Dmitrijeva pogodila za 11:9, i tada je počeo sunovrat naše selekcije. Ruskinje su ubrzo imale i pet golova prenosti (14:9), da bi naša selekcija uspela da se vrati koliko-toliko i prvo poluvreme okonča rezultatom 16:13 za Rusiju.

Početak drugog dela doneo je prilazak naše selekcije na 17:15 preko Dragane Cvijić i Sanje Radosavljević, potom je imala Srbija i dve igračice više, ali umesto da od 18:16 naša selekcija uhvati priključak, Rusija je čini se prelako ne samo odbranila prednost, već i ubrzo u 40. minutu meča stigla do plus četiri, 20:16.

Nije pomogla ni sjajna Marija Čolić, koja je odbranila sedmerac, a potom skinula i pokušaj Dimitrijeve posle odbitka.

Do kraja meča Ruskinje su bez ikakvog problema kontrolisale dešavanja na parketu, u čemu im je pomogao i veliki broj grešaka naše selekcije u dodavanjima, imale su i šest golova prednosti, pa su na kraju zabeležile trijumf rezultatom 29:25.

Aktuelne olimpijeske šampionke, selekcija Rusije, ostale su neporažene, dok će našoj selekciji ključan meč biti sutrašnji, od 21 čas, protiv Crne Gore.

Krpeš Šlezak je sa sedam golova bila najefikasnija kod naše selekcije. dok je Rusiju predvodila Dmitrijeva sa takođe sedam golova.

Evropsko prvenstvo za rukometašice

Grupa 1, Nant

Nedelja

Švedska – Francuska 21:21 (14:11)

Srbija – Rusija 25:29 (13:16)

Grupa 2, Nansi

Nedelja

Mađarska – Nemačka 26:25 (12:10)

Holandija – Rumunija 29:24 (11:10)

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter