0
Američki fudbal

‘OTROVNE STRELICE’ PRED UTAKMCIU SEZONE: Oni se uvek ‘zagrcnu’ kad je najvažnije!

Objavljeno: 06.12.18 u 20:59

NFL šampionat ove nedelje nam donosi duel dva stara rivala, možda i jedan od najvećih derbija kada je u pitanju sport generalno – Dalas Kaubojsa i Filadelfija Iglsa.

Stadion „AT&T“ u Dalasu biće poprište utakmice aktuelnih šampiona iz Filadelfije, trenutno drugoplasrane ekipe svoje divizije, i domaćih Kaubojsa. Dalas u ovaj meč ulazi kao favorit. Sa razlogom, reklo bi se, pošto je „sveamerički tim“ pobedio upravo Iglse u meču 11. nedelje ovog šampionata u Filadelfiji 27:20, posle čega su ovonedeljni domaćini slavili još tri puta uzastopno, od čega prošle nedelje protiv Nju Orleans Sejntsa za 7-5.

Sa druge strane, Filadelfija cele sezone igra daleko do očekivanja, izabranici Daga Pedersona su tek protiv Njujork Džajantsa i Vašingtona u poslednje dve nedelje vezali pobede, pa gostovanje Dalasu dočekuju sa 6-6.

Jedna od glavnih „uzdanica“ osakaćene odbrane Iglsa je i Kamu Grudžej Hil, lajnbeker šampiona, koji je ka rivalu uputio pravu „otrovnu strelicu“:

Pogledajte njihovu istoriju, rekao je Grudžej Hil za NBC Sport. – Uvek se „zagrcnu“ kad je važno. Otići ćemo dole i naterati ih da se zagrcnu, rekao je on.

Iako izjava mladog igrača nije baš tačna, pošto Dalas ima čak pet osvojenih trofeja Vinsa Lombardija, naspram samo jednog Filadelfije, nije ona ni daleko od istine, jer su Kauboji poslednju titulu osvojili 1996. godine, kada je Kamu imao samo godinu dana.

Iglsi imaju šest pobeda na poslednjih osam gostovanja u Teksasu, Dalas sa druge strane želi da najvećeg rivala ne samo izbaci iz trke za plej-of, već i da Iglse dodatno osramoti nakon što su „orlovi“ u februaru pobedom nad Nju Inglandom osvojili Superbol. 

Sluti na spektakl…

(Youtube/NFL)

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter