0
Ostali sportovi

FOTO: Radnički 1964

RUKOMET: Podvig rukometašica Radničkog

Objavljeno: 02.12.18 u 09:31

Rukometašice Radničkog 1964 su u okviru desetog kola kola Super B lige za žene napravile podvig savladavši ekipu Sloge u Petrovcu rezultatom 26-25,poluvreme 13-11 u vreloj atmosferi hale „Dragutin Tomašević“.


I pre utakmice se znalo da će meč u Petrovcu biti jedno od najtežih gostovanja ove jeseni.Ekipi Sloge.sastavljenoj od većeg broja iskusnih superligaških igračica su očajnički trebali bodovi iz ove utakmice pred dobro popunjenom halom.Ispitivanje snaga je trajalo sve do 12-og minuta i rezultata 5-5,kada gošće predvođene i večeras raspoloženom Jasminom Kolak preuzimaju inicijativu i svojom prepoznatljivom igrom,agresivnom odbranom i ubitačnim kontranapadima dolaze do velikih 5 golova prednosti ( 6-11,22.min).Veliki broj odugranih teških utakmica iskusnih Petrovčanki im je dao snagu da u preostalom delu prvog poluvremena smanje vođstvo Radničkog i golom Sonje Dabović odu na odmor rezultatom 11-13.

Sigurnom igrom početkom drugog dela utakmice,Kragujevčanke su održavale prednost od par golova,a u 37-om minutu golom Ajlin Bjelak dolaze ponovo do velikih 5 razlike ( 13-18).Nošene frenetičnim navijanjem,domaće igračice su nakon dužeg perioda uspele u nameri da izjednače u 54-om minutu pogotkom Milice Vranić ( 23-23) što je nagoveštavalo dramu u finišu utakmice.U tim trenucima se činilo da će uspeti da preokrenu rezultat,no golom Kolakove sa široke pozicije i kontrom koju je realizovala Bjelak,Kragujevčanke za tili čas vraćaju 2 gola prednosti ( 23-25,56.min),što se ispostavilo da je bio poslednji trzaj domaćina.Najmlađa ekipa lige je privela uspešno utakmicu kraju konačnim rezultatom 25-26 i tako zabeležila i drugu važnu pobedu u nizu.

Uvek je nezahvalno istaći pojedince nakon ovakvog meča u kome su sve igračice dale svoj maksimum i poslednji atom snage,ali moramo istaći fenomenalnu rolu Jasmine Kolak,na kojoj su domaćini igrali flaster 55 minuta i Ajlin Bjelak,koja je iako povređena provela u igri svih 60 minuta i dala ogroman doprinos pobedi.

Ovim trijumfom Radnički je zadržao šestu poziciju na tabeli sa 9 bodova i u poslednjoj utakmici u subotu 8.decembra će imati priliku da popravi bodovni saldo.

U redovima Sloge najefikasnija je bila Vanja Đorđević sa 9 pogodaka,dok su kod ekipe Radničkog prednjačile Jasmina Kolak sa 14 i Ajlin Bjelak sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice : Vanja Đorđević

ŽRK Sloga –RK Radnički 1964: 25-26 (11-13)
Petrovac: Hala “D.Tomašević”. Gledalaca : 300
Sudije: Danijel Stanković,Marjan Stefanović
Sedmerci: Sloga 4 (2), Radnički 6 (4)
Isključenja: Sloga 16 min, Radnički 8 min

Sloga : Gajić, Nikolić, Bogosavljević 1, Končar 4, Dragomirović, Vranić 5, Stojanović, Drpa, Miletić , Ležaja, Milošević 2, Stanisavljević, Dabović 3, Đorđević 9, Sekulić ( 9 odbrana), Stajić 1.
Radnički 1964 : J.Pojužina ( 3 odbrane),Đorđević 1, Srećković, Bjelak 5, Blagojević, Hasanović (3 odbrane,sedmerac ), Anja Vlašković, Mikić 2, Anastasija Vlašković, Durlević, Todorović, Tina Petrović, Tijana Petrović 2, Kolak 14, Aleksić 2, Ž.Pojužina.

Narednog vikenda ekipa Radničkog će u poslednjoj utakmici jesenje sezone ugostiti ekipu “Napredak 12” iz Kruševca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter