Sedmostruki šampion Evrope davi se u velikim finansijskim problemima, topla voda nije ni na vidiku.

Besparica gasi evropskog šampiona, Partizan je dotakao dno bazena, vaterpolisti treniraju u hladnoj vodi, te upravi kluba sa Banjice nije preostalo ništa drugo nego da se saopštenjem obrate javnosti i navijačima:


– Obraćamo Vam se u ime Vaterpolo kluba Partizan. VK Partizan je mnogo godina sinonim za uspeh u ovom sportu. Mnogo osvojenih medalja su dokaz našeg kvaliteta. Klub koji je cenjen i priznat u celom svetu. Najuspešniji vaterpolisti su ponikli u našoj školi vaterpola. Kod nas vredno trenira 350 dece različitog uzrasta, u nadi da će sutra naslediti svoje starije kolege”, stoji u saopštenju u kojem se potom dodaje:

– Nažalost, VK Partizan se suočava sa mnogo problema. Jedno od gorućih pitanja je „ Kako obezbediti adekvatno grejanje u zimskoj sezoni?“. Vaterpolo klub je došao na ideju da pronađe firme, poštovaoce našeg kluba koji bi nam skromnom donacijom pomogli da rešimo problem grejanja tokom zime i obezbedimo deci i prvom timu uslove kakve zaslužuju. Naša zamisao je da firme koje pristanu na doniranje pomoći uplate po 3000 dinara mesečno tokom sledećih pet meseci, koliko traje grejna sezona i time nam omoguće da nesmetano radimo na našem bazenu, bez bojazni od hladnoće i problema koje hladna voda nosi sa sobom – piše u saopštenju i apeluje se na ‘Grobare’:

– Vi ste nam jedina nada da se izborimo i uspemo u ovome! Za sve radosti koje je ovaj klub doneo svom narodu, i sve uspehe koje smo zajedno delili stanite uz nas! Vašom podrškom ćemo uspeti da se izbavimo i izađemo iz svega kao pobednici. U ime ove dece, u ime vaterpolista u ime svakog zaposlenog u VK Partizan Vam se unapred zahvaljujemo u nadi da ćete imati volje i načina da nam pomognete.

Partizan je objavio i kako bi uplatnica pomoći trebalo da izgleda: