0
Auto Moto

F1: Hamilton slavio u Brazilu, Okon ‘rešio’ pitanje pobednika

Objavljeno: 11.11.18 u 22:53

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Brazila na stazi Interlagos u Sao Paolu.

Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Ferštapen, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo vozač Ferarija Kimi Raikonen.

Trijumfom Hamiltona, ali i petim mesto Valterija Botasa, Mercedes je osvojio tituu u šampionatu konstruktora, pošto sada imaju 67 bodova više od drugoplasiranog Ferarija.

Četvrto mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula, a šesti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Trku je obeležio incident u 44. krugu kada je vozač Fors Indije Esteban Okon u drugoj krivini zakačio vodećeg u trci, Ferštapena, što je Hamilton iskoristio i ‘izbio’ na prvo mesto. Start trke na stazi Interlagos obeležio je Botas koji je obišao drugoplasiranog Fetela pre prve krivine, da bi potom na scenu u četvrtom krugu stupio vozač dana Ferštapen koji je s petog mesta obišao prvo Raikonena, a potom i Fetela.

Nemac je potom u četvrtom krugu izgubio i četvrto mesto, da bi Ferštapen u 10. krugu obišao Botasa i počeo da pritiska Hamiltona koji je bio na oko dva i po sekunde u prednosti.

Usledile su promene pneumatika u 19. krugu, prvo na zamenu otišao je Botas, odmah iza njega i Hamilton, što je Red Bul iskoristio i izašao na čelo karavana.

Ferštapen je s liderske pozicije na sredini trke otišao na zamenu guma, a vratio se odmah iza lidera u tom trenutku Hamiltona.

Odličnom vožnjom Ferštapen je na startnom-ciljnom pravcu obišao Hamiltona u 40. krugu i počeo da uvećava prednost. Za samo četiri kruga stekao je oko dve i po sekunde prednosti, ali se onda dogodio nesvakidašnji incident u 44. krugu.

Okon, koji je zaostajao krug za Ferštapenom, usled novih pneumatika počeo je da obilazi Holandjanina, a potom ga je u drugoj krivini zakačio i izbacio sa staze.

Hamilton je iskoristio tu situaciju i pobegao pet skundi i tako trku uveo u mirnu žavršnicu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter