Saigračice, cimerke, svetske šampionke, ali i mnogo više od toga – Stefana Veljković i Tijana Bošković danas su i jako bliske prijateljice koje dele mnogo više od dešavanja na terenu.

Povezane vesti

Prvi put su se srele još 2010. godine, i ne sluteći da će samo četiri godine nakon toga zaigrati zajedno u reprezentaciji. Nedavno su se vratile sa šampionata održanog u Japanu, gde su ostvarile istorijski uspeh osvojivši, po prvi put u istoriji srpske odbojke, zlatnu medalju.

Pune utisaka, pozitivne energije i dobrog raspoloženja, sreli smo ih na fotografisanju za novi adidas Statement Collection, gde su nam otkrile kakve su van terena, koju muziku slušaju, šta najviše vole da jedu, gde izlaze i još mnogo toga.

Ono što smo odmah primetili jeste da ove dve uspešne sportistkinje uopšte nisu zahtevne. Sve što im je bilo potrebno kako bi se osvežile u pauzi na setu, jesu sendviči, voda i kafa. Kako kažu, nisu izbirljive kada je reč o hrani, međutim, otkrile su nam da jednim japanskim specijalitetom nisu bile baš oduševljene.

– Često putujemo i prinuđene smo da jedemo jela iz različitih nacionalnih kuhinja. Tako je bilo i ovog puta. U Japanu je tradicionalno jelo suši, a ja baš i nisam ljubitelj sirove ribe. Pored ovog specijalteta, na meniju je uglavnom bio pirinač u različitim kombinacijama, koga nam je posle nekog vremena već bilo dosta“, otkrila je Tijana Bošković, dodavši da se zato svaki put raduje receptima svoje bake, među kojima su joj, ni manje, ni više, omiljeni pasulj i čorbe.

U pauzama sezona, koristi svaki slobodan trenutak da poseti rodni kraj, Bileću, gde se rado sretne sa društvom iz školskih dana.

– Jako sam ponosna na činjenicu da me prijatelji iz perioda osnovne i srednje škole doživljavaju isto kao i pre mojih uspeha. Ne gledaju me kao zvezdu ili nekoga ko je iznad njih. Svaki put kad se vratim u Hercegovinu, preplave me divna osećanja. Uvek me iznova iznenadi koliko me ljudi tamo prate i podržavaju, i osetim koliku mi ljubav šalju. Naravno, tu su i mama, tata, bake i deke, koji mi dok sam kod kuće uvek udovoljavaju, što je divan osećaj – kaže mlada Bilećanka.

FOTO: P, Milosavljević

I Stefani Veljković često nedostaje druženje sa porodicom, kao i Beograd. Iako je rođena u Jagodini, Stefana se već sa 14 godina doselila u prestonicu, gde obožava da provodi slobodno vreme.

– Mnogo mi nedostaje Beograd, pogotovo zimi. Preko leta sam koliko-toliko ipak tu sa reprezentacijom, pa onda i osetim atmosferu našeg glavnog grada, ali nekako sam potpuno zaboravila kako sve to izgleda tokom zime. Nedostaje mi onaj osećaj kada je napolju hladno, pa sa društvom pobegnem u neki topli kafić, naručimo čaj ili kafu, i onda satima uživamo i pričamo. Tada je obično i sezona koncerata na koje mnogo volim da idem. Nažalost, retko za to pronalazim vremena, pa je poslednji koncert na kom sam bila AC/DC, što je bilo baš, baš davno – priča naš srednji bloker i dodaje da nikada neće preboleti što je propustila koncert Zdravka Čolića.

Stefana nije ljubitelj klasičnih noćnih izlazaka, iako Beograd nudi mnoštvo opcija. Kako kaže, ona je više „dnevni tip“, a uveče preferira da ode na večeru sa prijateljima, ili da ostane kod kuće sa dečkom.

Na temu muško-ženskih odnosa ne voli mnogo da priča, ali nam je otkrila da joj podrška koju dobija od partnera mnogo znači.

– Mi smo kao i svaki drugi par. Umemo da se posvađamo, ali odmah i da se pomirimo. On je uvek tu za mene, što mi je najvažnije. Srećna sam što trenutno oboje igramo u Italiji, pa možemo dosta vremena da provedemo zajedno – ističe Veljkovićeva, koja je već neko vreme u vezi sa našim uspešnim odbojkašem Srećkom Lisincem.

Kada je reč o odnosu naše dve sagovornice, jednoglasno su potvrdile da nikada nisu imale ni najmanji konflikt.

– Stefi je zaista sjajna i opuštena devojka. Posle toliko godina, navikle smo jedna na drugu, uvek se podržavamo, dobro zabavljamo, volimo da provodimo vreme zajedno, a to su samo neki od razloga našeg dobrog odnosa još od prvog dana“, otkriva MVP Svetskog prvenstva u Japanu, dok je i Stefna imala samo reči hvale.

Obe su se izvrsno snašle u ulozi modela pozirajuću pred objektivom, pa smo proverili u čemu se najbolje osećaju kada nisu na terenu. Ponovo su bile usaglašene – opuštena, sportska varijanta je nešto što im najviše odgovara.

– Važno mi je da mi garderoba prija. Ne volim da me bilo šta steže i zato uvek biram neobične, ali udobne komade, baš kao što su helanke i topovi iz nove Statement Collection – rekla je Stefana.

Kao uspešne sportistkinje, smatraju da su zdravlje i briga o sebi veoma važni u životu svake žene, i zato pozivaju sve zainteresovane dame da prisustvuju trećem adidas trening danu, pod nazivom Three Ways To Create, koji će se održati u subotu, 17. novembra, od 10 do 18:30 časova, u Kluzu.

– Reč je o sjanom programu za žene koji sadrži više od 20 različitih besplatnih treninga sa iskusnim instruktorima, od joge, preko pilatesa i boksa, do spininga. Ja bih se najradile oprobala u boksu, ali zbog obaveza u klubu, nažalost, moraću to da ostavim za drugi put – kaže Tijana kroz osmeh.

Na kraju razgovora, naše svetske šampionke osvrnule su se na buduće planove i želje. Kako kažu, planiraju još mnogo pobeda, a jedna od njih je svakako i zlato na Olimpijskim igrama, koje se za dve godine održavaju u Tokiju.