Prilikom gostovanja u emisiji Džonatana Rosa pričao je srpski teniser kako mu je jedna teniska legenda pomogla da karijeru vrati na pravi put.

[yuzo_related]

Nije mogao Đoković da zaobiđe ni pitanja o svom treneru Marjanu Vajdi.

Srpski teniser na sjajan način okončaće 2018. godinu, jer je uspeo od juna do novembra da napravio skok sa 22. na prvu poziciju ATP liste.

– Kada sam pre nekoliko godina osvojio Rolan Garos i vezao četiri Gren Slem titule počeo sam mnogo da razmišljam i udario sam u svojevrstan ’emotivni zid.’ Nikada nisam mislio da će se to dogoditi, da ću imati problema da se motivišem za takmičenje. Nikada nisam izgubio strast za tenisom, uživao sam u igranju, treniranju, ali mučio sam se kada je trebalo da se nadmećem, rekao je Đoković, pa dodao:

– Razgovarao sam sa mnogim teniskim legendama jer sam mislio da su i mnogi od njih tokom velikih karijera imali problematičnih perioda u kojima im nije išlo dobro. Martina Navratilova bila je veoma ljubazna prema meni i mnogo smo razgovarali. Rekla mi je kako sportista mora da dođe do tog trenutka kako bi mogao da dosegne novi vrhunac i nađe nove načine da se motiviše.

FOTO: STARSPORT

Srpski teniser naglasio je i da je to što je postao otac njega dodatno motivisalo.

– Činjenica da sam postao otac dala mi je novi talas motivacije i samopouzdanja i odigrao sam možda i najboljih godinu i po dana 2015. i 2016. godini. Zatim je krenula i povreda lakta i mislio sam da me je to poremetilo i na emotivnom planu. Počeo sam da razmišljam kako da najbolje ‘žongliram’ svim aspektima svog života – kako da budem najbolji teniser, a u isto vreme da budem muž i otac. Mislim da sam u poslednji šest meseci uspeo da ostvarim tu ravnotežu. Kako će se situacija odvijati u narednom periodu? Ne znam, nemam kristalnu kuglu koja predviđa budućnost, pa ću samo uživati u svakom trenutku, kazao je on.

Osvrnuo se Đoković i na odnos sa svojim trenerom Marjanom Vajdom.

– On je za mene više od trenera – on je prijatelj, član porodice i neko na koga uvek mogu da se oslonim. Iako nismo sarađivali 12 meseci, bili smo u konstantnoj komunikaciji, razgovarali smo o životu, porodici, ali i tenisu. Imamo neraskidivu vezu. Presrećan sam što ponovo i zvanično sarađujemo, poručio je Đoković.