0
Boks

BOKS: Selekcija Srbije na ‘Zlatnom gongu’ u Skoplju i turniru ‘Radovan Bisić’ u Banja Luci

Objavljeno: 08.11.18 u 14:54

Međunarodni bokserski turnir, 48. „Zlatni gong“ koji se tradicionalno održava u Skoplju ugostiće i boks selekciju Srbije koja je pripreme za ovo takmičenje odradila u Beogradu. „Zlatni gong“ biće finalna provera naših boksera pred njihov dolazak u Niš gde će 1. decembra 2018. biti održano finale „Zlatne rukavice“, dok su kvalifikacije rezervisane za 29. i 30. novembar u hali „Čair“.

Drugi deo naše reprezentacije boriće se na turniru „Radovan Bisić“ koji će 10. i 11. novembra 2018. biti održan u Banja Luci.

Iz Makedonije i Banja Luke reprezentacija Srbije vraća se kući, gde naše boksere očekuje i ligaško takmičenje i gde će nastaviti sa brušenjem forme za veliko takmičenje koje ih očekuje u Nišu.
Put Skoplja krenuli su reprezentativci: Saša Suljić 52kg, Veljko Gligorić 56kg, Nemanja Gavrilović 60kg, Damjan Grmuša 64kg, Petar Stošić 69kg, Đorđe Bujišić 75kg, Nikola Stevanović 81kg, Vladan Babić +91kg, pod vođstvom selektora Tomislava Antelja i pomoćnih trenera Aleksandra Nikolića, Saše Radosavljevića i Bojana Arsića.

U Banja Luku po nove pobede otputovali su: Nenad Momirski 60kg, Velibor Pucar 69kg, Petar Prokić 91kg, pod vođstvom trenera Maneta Marčete.

Pripreme su odražne u novom bokserskom centru koji se nalazi u sklopu Sportskog centra Voždovac u okviru saradnje Bokserskog saveza Srbije i Opštine Voždovac.

– Imali smo odlične pripreme na Banjici. Za nas je „Zlatni gong“ u Skoplju od velike važnosti i uvek novi veliki izazov. Maksimalno smo motivisani da u Makedoniji ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali, a to su zlatne medalje. Verujem u sebe, u moje drugove iz reprezentacije i očekujem da ćemo se kući vratiti okićeni zlatom – rekao je Đorđe Bujišić.

Selektor Bokserske reprezentacije Srbije Tomislav Antelj zadovoljan je formom njegovih izabranika uoči takmičenja koja slede.

– Imali smo dovoljno vremena da maksimalno spremni dočekamo predstojeće mečeve. Na pripremama je učestvovalo 11 reprezentativaca od kojih osam ide put Makedonije i tri za Republiku Srpsku. Takmičenja u Skoplju i Banja Luci su sjajna prilika da se proveri forma svih naših boksera uoči nama izuzetno važnog boks spektakla „Zlatne rukavice“ koja će biti održana u niškom „Čairu“ i proslaviti 61. godinu postojanja. Imamo sjajne uslove za rad i napredak, reprezentativci su disciplonovani i maksimalno posvećeni ciljevima koji su postavljeni, a to su pobede i medalje. Po povratku sa takmičenja koja nam slede ovog vikenda, nastavićemo sa pripremama u Beogradu zajedno sa selekcijom Rusije koja nam stiže u goste i koja će takođe biti deo spektakla pod svodovima niškog „Čaira“, gde ćemo svi verujem pokazati i dokazati da se sav rad u proteklih godinu dana isplatio i udario temlje za blistavu budućnost srpskog boksa – zaključio je selektor Antelj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter