0
Auto Moto

NOVA TRKA U AZIJI: Hanoj domaćin Formule jedan

Objavljeno: 07.11.18 u 20:02

Glavni grad Vijetnama Hanoj biće domaćin trke Formule 1 u aprilu 2020. godine, nakon što je potpisan višegodišnji ugovor sa upravom tog takmičenja.

Kako se navodi u saopštenju na zvaničnom Tviter nalogu Formule 1, prva trka u Vijetnamu održaće se u aprilu 2020. godine, a označena je kao „uzbudljiva ulična trka u srcu grada“.

Organizatori su potpisali „višegodišnji ugovor“ sa Formulom 1.

Otkako je Liberti medija prošle godine preuzela upravljanje Formulom 1, cilj je bio da se Vijetnam uvrsti u kalendar takmičenja.

– Otkako smo ušli u sport 2017. godine, razgovarali smo o uvodjenju novih destinacija i gradova da proširimo Formulu 1, a Velika nagrada Vijetnama je realizacija te ambicije. Uzbudjeni smo što smo u Hanoju, jednom od najuzbudljivijih gradova na svetu, sa tako bogatom istorijom i neverovatnom budućnošću – rekao je predsednik Formule 1 Čejs Keri.

To će biti treća trka Formule 1 u Jugoistočnoj Aziji, posle Singapura i Malezije. Malezija je prošle godine izbačena iz kalendara zbog slabe prodaje ulaznica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter