U taboru ženske odbojkaške reprezentacije vlada lepo raspoloženje pred početak borbe za medalju.

[yuzo_related]

Našoj selekciji ostao je samo još jedan korak do sigurnog odličja na ovom turniru.

Sutra od 6.40 časova naše devojke kao favotiti ulaze u duel sa selekcijom Holandije, koja nas je pobedila u poslednja dva međusobna duela.

– Biće mnogo teška utakmica, to je sigurno. Holanđanke imaju veliki motiv da nas pobede, ali imamo i mi svoje motive. Želimo do finala Svetskog prvenstva. Odlučiće želja, motiv i igra u odbrani. Ne bi trebalo da strahujemo za druge elemente, izjavio je selektor Zoran Terzić pred ovaj meč.

On smatra da je kvalitet obe ekipe ujednačen.

– Holandija je pokazala da spada u red favorita na ovom prvenstvu. Nije slučajno u polufinalu. Igraju veoma dobro, a ekstremno su motivisane. Imaju ogromnu želju da naprave iskorak i na velikom takmičenju osvoje medalju.

Reprezentativni korektor Ana Bjelica, sreća je zvog uspeha našeg tima.

– Ovo je velika stvar, to su snovi koje svako sanja. Još nisam ni svesna jer sam koncentrisana na utakmice i treninge. Ne mogu da opišem kako se osećam zbog ulaska u polufinale. Porazi su došli u pravo vreme, kada nije bitno, a kada je bilo bitno smo pobeđivale i nadam se da ćemo tako da nastavimo, rekla je ona.

Teodora Pušić smatra da je pravo vreme za revanš.

– Vreme je da im se revanširamo za poraz u grupi. Skoro šest meseci smo zajedno, početak je veoma daleko. Ostale su još dve utakmice, to je kruna svega što radimo. Nikada nismo igrali finale Svetskog prvenstva i mislim da je pravo vreme za to i nadamo se.