0
Odbojka

FOTO: FIVB

SP ZA ODBOJKAŠICE: Prvi, ali bezbolan poraz Srbije od domaćina Japana

Objavljeno: 10.10.18 u 15:07

Srpske odbojkašice poražene su u pretposlednjem meču druge faze Svetskog prvenstva u Japanu od domaće selekcije rezultatom 3:1.

Potvrđeno je da Srpkinjama definitivno ne prija stil igre Japanki, koje su slavile sa 3:1 i tri vezana dobijena seta – 15:25, 25:23, 25:23, 25:23.

Selektor Zoran Terzić odlučio je da promeša karte i uopšte ne ubaci u igru Tijanu Bošković, dok su i neke druge igračice koje su nosioci igre igrale manje nego inače.

Počelo je veoma dobro za naše devojke u sjajnom prvom setu koji su dobile sa čak 25:15. Međutim, nakon toga Japanke su počele da igraju mnogo angažovanije u polju i bloku.

Servirale su znatno agresivnije i u napadu pravile mnogo manje grešaka. To im je donelo tri vezana osvojena seta istim rezultatom, sa po 25:23.

U četvrtom su naše devojke imale visoku prednost od pet poena, ali ni to nisu pretvorile u set. Japanke su preokrenule i nošene publikom slavile sa 3:1.

To im donosi mogućnost da sutra jednim osvojenim setom protiv Brazila obezbede plasman na fajnal-siks, gde će igrati i Srbija i Holandija, koje se sutra sastaju u svom meču od 9:30h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter