0
Auto Moto

MOTO GP: Markez pobedom u finišu na Tajlandu došao nadomak nove titule

Objavljeno: 07.10.18 u 11:21

Vozač tima Repsol Honda, Mark Markez slavio je u trci za Veliku nagradu Tajlanda u 15. rundi najeelitnijeg karavana dvotočkaša.

On je trijumfovao posle sjajne borbe sa Andreom Doviciozom, vozačem tima Dukati.

Španski vozač do trijumfa je došao nakon napada i preticanja Dovicioza u samom finišu trke, a nakon poslednje krivine uspeo je da ostane ispred njega i popne sa na najviše mesto na postolju. Treće mesto pripalo je vozaču Jamahe Maveriku Vinjalesu, koji je bio 27 sekundi iza Markeza, a malo više od dve sekunde ispred svog timskog kolege popularnog Doktora.

Ovim trijumfom Markez je samo uvećao prednost na vodećem mestu generalnog plasmana, on sada ima 77 bodova više od Dovicioza. Ovo ujedno znači da će mu u poslednjoj trci koja se vozi za dve sedmice u Japanu biti dovoljno da bude ispred vozača Dukatija kako bi obezbedio petu titulu.

Premijerna trka na Tajlandu pružila je dosta toga zanimljivog ljubiteljima ovog sporta. Na startu trke ispred svih bio je Valentino Rosi, ali kada su Doviciozo i Markez uspeli da ga zaobiđu više nisu dozvolili Doktoru da im zapreti. Španac je konstantno napadao rivala, a jedini vozač koji je danas odustao bio je Dani Pedrosa koji je izgubio kontrolu nad svojom Hondom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter