0
Ostali sportovi

FOTO: PRINTSCREEN

VOLIMO KONORA, ALI HABIB JE FAVORIT: Srpski MMA borci prognoziraju ishod najvećeg meča u istoriji ovog sporta

Objavljeno: 06.10.18 u 22:15

U nedelju rano ujutru po srednjeevropskom vremenu biće rešena dilema koja traje već duže vreme, ko je od ove dvojice bolji.

Okršaj između Irca Konora Mekgregora i Habiba Nurmagomedova smatra se najvećom MMA borbom ikada, a ujedno i najvećom koju je organizovao UFC.

UFC 229 pružio je ljubiteljima ovog borilačkog sporta pravu poslasticu kakva do sada nije viđena, a svi željno očekuju da dva trenutno najzvučnija imena zakorače u oktagon ‘T-mobil arene’ u Las Vegasu. Na današnjem merenju oba borca bila su ‘tačna’, Irac je težio 70 kilograma, a Rus znatno manje, 69.8 kilograma. MekGregor u ovaj duel ulazi sa skorom od 21 pobede i tri poraza, dok Nurmagomedov nema poraz u 26 borbi. Kladionice veće šanse daju ruskom borcu, a mi smo pitali domaće MMA borce kakva su njihova predviđanja pred ovaj duel, a evo šta oni kažu:

MARKO RADAKOVIĆ (Ahilej)

– Veoma je teško prognozirati ovakve mečeve, ali verujem da moje mišljenje deli većina ljudi, a to je da su velike šanse da Konor svojom kontrom i tajmingom nokautira Habiba u prve dve runde, a ukoliko se to ne desi, mislim da će Habib dominirati tokom čitave borbe svojim rvanjem, a možda i završiti meč pre kraja. Definitnvno dajem veće šanse Habibu zbog rvanja i kardija, ali navijam za Konora, kazao je popularni ‘Headhunter’.

FOTO: ALEKSANDAR STOJKOVIĆ

DUŠKO TODOROVIĆ (Sekutor)

– Veliki pozdrav čitaocima HotSport-a! Meč između Konora i Habiba je klasična borba različih stilova, u pitanju je duel rvača, parteraša protiv udarača. Teško mi je zbog toga da favorizujem nekoga od njih dvojice, ali blagu prednost dajem Konoru, jer borba počinje ‘stend ap-u’, što njemu više odgovara, kazao je momak koji će se takođe krajem godine boriti u Las Vegasu u sklopu FFC promocije.

FOTO: PRINTSCREEN

STEFAN NEGUCIĆ (Ahilej)

– Navijam za Konora, ali mislim da će pobediti Habib. Postoji velika šansa da Konor nokautira Habiba u prvoj rundi, ali ako to ne uradi u prvoj rundi, mislim da će ga Habib ‘razneti’, prognoza je neporaženog srpskog borca.

FOTO: PRINTSCREEN

ALEKSANDAR TERZIĆ (Car Dušan Silni)

– Dajem prednost Konoru jer smatram da je njegov boks ‘ubojitiji’ za Habiba, nego što je Habibovo rvanje pretnja Konoru. Konor ima odličan ‘takedown defanse’, a mišljenja sam da on može ponovo da šokira svet jer mu to svakako ne bi bio prvi put, rekao je Terzić kome predstoji borba 10. novembra u Nemačkoj, što će mu ujedno biti i najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ceo spektakl u Las Vegasu počinje po srednjeevropskom vremenu pola sata posle ponovći, preliminarne borbe po rasporedu su od 2 časa, do glavne borbe počinju u 4, kada se odprilike i očekuje ovaj, po mnogima istorijski duel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter