0
Američki fudbal

NFL: Hrabri Tenesi bolji od Filadelfije, Bersi pregazili Tampu (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.18 u 21:45

Završena je i četvrta nedelja NFL šampionata. Prošlogodišnji učesnici Superbola, Iglsi i Pejtriotsi su na po dve pobede i poraza, Dalas slavio u poslednjoj sekundi, Sinsinati bolji od Atlante, brutalni Čikago pregazio Tamba Bej… No, idemo redom.

Filadelfija je u ovu sezonu ušla sa nadom da može da se nadoveže na prošlogodišnji Superbol, ali za sada nešto ne štima u igri ekipe Daga Pedersona, pošto je zabeležen i drugi poraz u sezoni, i to od objektivno (dosta) slabijeg rivala, Tenesi Tajtansa – 26:23.

Tenesi je vodio tokom većeg dela prvog poluvremena, ali su Iglsi u završnici prvo preokrenuli na 7:3 nakon tačdauna Džordana Metjuza, da bi potom presečen pas pretvorili u tri poena.

Kada su prednost povećali na 17:3 tačdaunom sjajnog Alšona Džefrija, činilo se da je utakmica rešena, ali to nije mislio Markus Mariota. Prvo je sam utrčao sa loptom u end zonu, a potom je sjajno pronašao Šarpa za vođstvo. Prethodno je i Sukop pogodio šut za tri poena.

Ipak, nisu Iglsi dopustili Tenesiju da tako lako dođe do trijumfa, do kraja susreta još jednom je Eliot postigao fild gol, pa je meč otišao u produžetak. 

Prvi napad imali su Iglsi, sjajno je funkcionisao, ali je ipak Adžaji zaustavljen prilikom trećeg dauna, pa je Eliot još jednom šutirao i pogodio za tri poena. 

Uzvratili su Tajtansi drajvom koji će još dugo biti prepričavan – prvo su konvertovali „4 i 15“ u prvi daun, a potom u još dva navrata sa ivice ambisa došli do trijumfa koji će bez dileme još dugo ostati u sećanju tima iz Tenesija i Markusa Mariote.

(Youtube/NFL)

U ostalim mečevima dana, Nju Ingland je pobedom nad Majamijem 38:7 došao takođe do skora 2-2 u utakmici koja je bila odlučena praktično na samom svom početku, pošto je tim iz Bostona vodio 24:0 na poluvremenu, Baltimor je u jednom od najvećih derbija lige savladao ove godine očajne Stilerse 26:14, Sinsinati je savladao Atlantu 37:36 u poslednjim sekundama utakmice, dok se Čikago poigravao sa Tampa Bej Bakanirsima, pobedivši čak 48:10.

NFL, četvrta nedelja

Petak:
Rems – Vajkings 38:31

Nedelja:
Džeguars – Džets 31:12
Petriots – Dolfins 38:7
Tajtens – Igls 26:23
Kolts – Teksans 34:37
Pekers – Bils 22:0
Kaubojs – Lajons 26:24
Bers – Bakanirs 48:10
Falkons – Bengals 36:37
Kardinals – Sihoks 17:20
Rejders – Brauns 45:42
Džajants – Sejnts 18:33
Čardžers – Najners 29:27
Stilers – Rejvens 14:26

Utorak:
Bronkos – Čifs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter