0
Odbojka

FOTO: FIVB

SP U ODBOJCI: Srbija dobro počela, ali smo ostali bez medalje

Objavljeno: 30.09.18 u 19:21

Servis greškom Dražena Luburića završen je duel između odbojkaša Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Amerikanci su slavili sa 3:1 (25:23, 17:25, 30:32, 25:19) i tako došli do bronazne medalje na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj, što je prva medalja za ovu zemlju od 1994. na Svetskim prvenstvima.

Žaliće Nikola Grbić i njegovi izabranici za svim propuštenim prilikama danas. Da je Srbija igrala na nivou kojim je došla do osvajanja prvog seta, čini se da bi bronza bila oko vrata naših odbojkaša, ali velika dekoncentracija pogotovo u finišu ostala tri seta koštala je Srbiju poraza.

Naši odbojkaši su iskoristili prvu set loptu u prvom setu i poveli sa 1:0. Potom drugi set pripada selekciji SAD koja je igrala bez greške, a većinu poena dobila greškama našeg nacionalnog tima.

Čini se da je presudan bio treći set. Igralo se na preokrete, sve do samog finiša kada je naš tim evidentno bio bolji, ali nije uspeo da iskoristi prvu set loptu. Imala je zatim Srbija dve nove, ali opet nije mogla do seta. I Amerikanci su propustili nekoliko prilika za osvajanje tog dela meča, ali su iz petog pokušaja preokrenuli u setovima.

Metju Anderson je sjajnom igrom u drugoj polovini odlučujućeg, četvrtog seta presudio meč u korist svog nacionalnog tima i doneo medalju Amerikancima.

On je bio najbolji igrač meča sa 29 poena, Rasel je upisao 16, a Holt 14. U našoj ekipi je Luburić imao najviše – 12, Ivović 11, a Petrić 10.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter