0
Ostali sportovi

FOTO: Gajo Burić

EVROPSKI KUP U ALANJI: Novo zlato za triatlonca Gaju Burića i pored dosta pehova tokom trke (FOTO)

Objavljeno: 24.09.18 u 16:10

Proteklog vikenda u Alanji je održan Evropski kup u triatlonu.

U konkurenciji sprint triatlonaca, naš triatlonac Gajo Burić je osvojio prvo mesto. Drugi je bio Hasan Belal iz Egipta, a treći Berkaj Ramiz sa Kipra.

Ovo je četvrti podijum u nizu za Burića.

– Trka je počela dobro za mene, plivao sam u vodećoj grupi, na čelu sa turskim, ruskim i danskim takmičarem, ali sam iznenada dobio udarac u stomak, gde sam izgubio vazduh i oko 20 sekundi mi je bilo potrebno da dođem sebi, a oko minut da se vratim u ritam. Plivački segment je bio duži za nekih 100 m, pa sam uspeo nekako da smanjim razliku, jer mi je plivački segment do sada bio jača strana.

– Budući da mi je prva grupa odmakla na plivanju, na biciklu sam morao da radim u drugoj grupi sa ruskim, turskim i kiparskim triatloncem. Vukao sam grupu sve vreme, kao najjači takmičar, dok sam tek povremeno dobijao smenu, koja nije bila dovoljno brza, pa sam morao nanovo da preuzimam vođstvo i faktički sam bio na čelu grupe 98% biciklističkog segmenta.

Nažalost, tu nije bio kraj problemima srpskog triatlonca.

– Staza je bila u većem delu kaldrma i usled potresa i neravnog terena, otkazao mi je zadnji menjač i nisam mogao da koristim sve brzine, a javio se problem i sa kasetom i preskakanjem, a taj problem nije uvek uočljiv. Nažalost, bicikl je bio iznajmljen, pošto još uvek nemam profesionalan drumski bicikl, konkurentan za trkanje, pa sam morao da iznajmim bicikl za ovu trku, ali je on bio samo naizgled u dobrom stanju. Nadam se da ću taj problem, uz pomoć nekog sponzora, rešiti što pre, kako bih mogao normalno da sa takmičim sa svojim biciklom. Jeste bilo naivno pomalo i od mene, ali nisam imao drugog izbora za ovo reprezentativno takmičenje.

– Na trčanju smo imali dva uspona kod čuvene Crvene kule u Alanji i u ovom segmentu sam uspeo da povratim oko šest pozicija i na kraju ipak, i pored svih problema, ostvarim toliko željenu pobedu – presrećan je Burić.

FOTO: Gajo Burić

On je pohvalio ambijent jer je puno ljudi bodrilo takmičare pored staze, a među njima i grupa turista iz Srbije koja je bila uz njega. Takođe, zahvalio se sponzorima koji su ga podržali i omogućili mu dobre uslove za priprepe i samo takmičenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter