Odbojkaška reprezentacija Srbije odlično gura na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji, a ‘orlovi’ su juče dobili novog heroja.

Ivan Miljković je dobio naslednika u dresu Srbije. Reč je o korektoru Aleksandru Anastasijeviću. Novom svetskom rekorderu po broju osvojenih poena tokom jedne utakmice. Tačnije, on se sada izjednačio sa rekorderom Ektorom Sotom iz Portorika


Naime, Anastasijević je juče u duelu protiv Francuske 3:2 ‘upisao’ čak 38 poena i tako izjednačio rezultat Sota iz Portorika protiv Argentine 2006. godine.

– Igrali smo jako dobru odbojku. Dali smo sve najbolje od sebe. Francuska je jedna od najboljih reprezentacija na svetu u ovom momentu. Veoma smo srećni zbog pobede. Ništa nije bilo lako za nas do sada. U prvoj rundi smo igrali protiv jakih reprezentacija, tako je i sada. Ali, možda je i bolje što je tako. Cilj nam je da odemo u poslednjih šest i pobeda protiv Francuske će nam mnogo pomoći u tome – istakao je juče Anastasijević.

Srpski korektor sada deli prvo mesto sa Portorikancem Ekotrom Sotom, 37 poena ima Moris Tores iz Portorika, dok je Francuz Stefan Boje juče protiv Srbije 34 puta pogodio polje. Naš do sada najuspešniji poenter bio je Ivan Miljković sa 30 poena protiv Kube 2010. godine.