0
Ostali sportovi

FOTO: VS Srbije

VESLANJE: Crvena zvezda i Partizan za titulu

Objavljeno: 21.09.18 u 17:10

Danas je Srbija dobila državne prvake pionirskoj i juniorskoj konkurenciji. Odluka o ukupnom pobedniku biće doneta u subotu, posle takmičenja u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji.

Glavni favoriti Crvena zvezda i Partizan koji trenutno drže, prvo, odnosno drugo mesto. Uručen trofej pionirima i pionirkama Partizana za pobednika ovogodišnje Omladinske lige Srbije.

Dan rezervisan za “prvo poluvreme” Prvenstva Srbije. Od ranih jutarnjih časova Regatna staza na Savskom jezeru bila je u znaku veslanja, a negde oko 15,30 časova stavljena je tačka na uzbudljive i neizvesne okršaje koji su dali državne prvake u 14 disciplina pionirske i juniorske konkurencije (veliki čamci). Prvi dan šampionata obeležili su Crvena zvezda i Partizan koji osvojili po pet trofeja, a upravo između ova dva kluba lomiće se koplja za ukupnog pobednika koji će ove godine biti prvi put zvanično proglašen. Konačna odluka pašće posle takmičenja u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji (veliki čamci) u subotu. Crvena zvezda, posle Prvenstva Srbije u malim čamcima, održanog u maju i današnjih okršaja na Prvenstvu Srbije ulazi kao vodeća zbog većeg broja srebrnih odličja u odnosu na Partizan koji je trenutno na drugom mestu.

U petak na Adi Ciganliji najsjajnija odličja su prigrabili Luka Lazić iz Crvene zvezde u skifu za pionire (rezultat u finalu 3:51.60), Đorđe Ilić i Vasilije Bojnić iz Partizana u dubl skulu za pionire (3:36.90), Nemanja Graovac, Tomislav Trimčević, Novak Šavrljuga i Andreja Jevtić iz Crvene zvezde u četverac skulu za pionire (3:27.80), Mihailo Žarković, Nemanja Bjelajac, Strahinja Raković, Mateja Janić i kormilar Matija Orović iz Partizana u četvercu sa kormilarom za pionire (3:41.70), Mihajlo Dedić, Veljko Kmekić, Nikola Albijanić, Todor Popović, Andrija Štimec, Relja Lijeskić, Nemanja Luledžija, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković iz Partizana u osmercu za pionire (3:18.80), Maja Mišljenović iz Crvene zvezde u skifu za pionirke (4:20.80), Svetlana Milošević i Marija Jakovljević iz Čuruga u dubl skulu za pionirke (3:59.40), Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska iz Smedereva u četverac skulu za pionirke (3:51.20), Andrija Simeunović i Todor Stanković iz Galeba u dubl skulu za juniore (6.55.04), Ivan Katić, Ivan Gajić, Branko Milošević i Dušan Stefanović iz Danubiusa 1885 u četverac skulu za juniore (6:19.04), Nikola Lončar, Dimitrije Sečuljski, Kosta Petković i Marko Đuranović iz Partizana u četvercu za juniore (6:55.40), Božidar Nikolić, Mateja Šarenac, Nikola Lončar, Dimitrije Sečujski, Pavle Lijeskić, Marko Đuranović, Kosta Petković, Veljko Matić i kormilar Lazar Ivković iz Partizana u osmercu za juniore (6:15.90), Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde u dubl skulu za juniorke (7:59.10) i Nina Vizi, Maša Bezbradica, Minja Vizi i Iva Lazić iz Crvene zvezde u četverac skulu za juniorke (7:30.60).

U petak je održana i trka veterana čiji plasmani nisu ušli u skor za ukupnog pobednika, a pojedinačno najbolji rezultat od svih kategorija veterana postigao je Marko Milićević iz Crvene zvezde (3:50.01). Takođe, prvog dana šampionata pionirima i pionirkama Partizana uručen je trofej za ukupnog pobednika ovogodišnje Omladinske lige Srbije. U subotu kvalifikacione trke počinju u 10 č, dok finalni okršaji startuju u 13,15.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter