0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

NIKOLA GRBIĆ: Francuzi nam ne leže, ali pobedom rešavamo mnogo toga

Objavljeno: 20.09.18 u 14:12

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije nada se nastavku dobrih partija njegovih izabranika i u drugoj fazi Svetskog prvenstva.

‘Orlovi’ su se preselili iz Barija u Varnu i u grupi H će igrati protiv Francuske, Argentine i Poljske. Prvi rival su ‘galski petlovi’ u petak od 20:30h.

– Svaki bod i svaka pobeda su izuzetno važni. Samo prvi iz grupe ide dalje sigurno, kao i druge dve drugoplasirane, ne merimo se samo sa našom grupom. Kako prvenstvo odmiče protivnici su sve teži. Imali smo odlične testove protiv dve jake reprezentacije, dobro smo se pokazali, polako podižemo formu i nadam se da će prava igra iz poslednjih par utakmica da se nastavi – rekao je Nikola Grbić, preneo je Odbojkaški savez.

Grbić je istakao da Francuska nije jedna od onih koja po stilu igre leži Srbiji.

– Francuska je jedna od ekipa koje nam ne leže poslednjih godina na velikim zvaničnim utakmicama. Ovog leta na pripremama smo odigrali izjednačena dva meča sa po 3-2 u setovima i izmenjenim sastavima. Oni sada nisu toliko ubedljivi i ne igraju toliko dobro kao prošle godine i u Ligi nacija, ali kada dođe ovako važna utakmica očekujem da će odigrati najbolju odbojku. Pobeda protiv njih bi nam jako pomogla da se približimo plasmanu u sledeći krug – naveo je Grbić.

Srbija ima skor 4-1, a u treću fazu plasman će izboriti pobednici sve četiri grupe, uz dve najbolje drugoplasirane ekipe iz tih grupa.

– Argentinci su poznati da igraju za ponos, nemaju šanse da prođu, ali vole da se nadmeću bez obzira da li su uspali ili ne. Od njih očekujem maksimalni pristup i želju da nas pobede. Ali, ne treba da gledamo ko je sa druge strane mreže, moramo da igramo našu najbolju odbojku. Otežavajuća okolnost je što će se utakmice igrati tri dana uzastopno bez dana pauze, za razliku od prve faze, ali to neće biti preveliki problem, baš tako smo se spremali za prvenstvo – zaključio je Grbić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter