0
Ostali sportovi

FINA KUP: Podmlađena Srbija do boda protiv jake Hrvatske, ‘komšijama’ prvo mesto

Objavljeno: 13.09.18 u 17:10

U poslednjem meču ‘A’ grupe FINA kupa u Berlinu Srbija i Hrvatska odigrale su nerešeno 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1).

Podmlađena četa Dejana Savića propisno je namučila skoro najjači sastav u okviru Svetskog kupa. Hrvatska je mnogo bolje otvorila meč i povela je sa 3:0 golovima Vukićevića, Fatovića i Miloša. ‘Delfini’ su uzvratili preko Stojanovića i Jakšića, ali je protivnik na prvi odmor otišao sa vođstvom 4:2.

Pogocima Mandića i Stojanovića naš tim je izjednačio početkom druge četvrtine, ali su golovima Šetke i Miloša Hrvati opet otišli na ‘plus dva’. Stojanović je drugim golom na utakmici smanjio na 5:6 pred veliki odmor. U trećem periodu Hrvatska je opet imala dva gola prednosti 9:7, kao i u poslednjoj 10:8. Ipak, Srbija je golovima Stojanovića i Viktora Rašovića iz kontre stigla do 10:10, a imala je i napad za pobedu, ali promene rezultata nije bilo.

Bodom Hrvatska je osvojila prvo mesto u grupi i igraće sa četvrtim iz ‘B’ grupe za plasman u polufinale, dok je naš tim drugi i čeka trećeplasiranog iz susedne grupe. Najefikasniji u našem timu bio je Stojanović sa četiri gola, dok je kod Hrvata Vučićević tri puta tresao mrežu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter