0
Odbojka

SVETSKO PRVENSTVO: Kolaković vodio Iran do ubdeljive pobede, trijumf i Bobe Kovača

Objavljeno: 12.09.18 u 23:50

Odigrano je kompletno 1. kolo na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji, nije bilo iznenađenja.

U ‘A’ grupi Slovenija predvođena našim selektorom Slbodanom Kovačem pobedila je Dominikansku Republiku sa 3:1. Slovence su do pobede vodili Urnaut sa 18 poena, Gasparini sa 17 poena i Klemen sa 12. Belgija je bila bolja od Argentine sa 3:1, dok je domaćin Italija još u nedelju deklasirala Japan 3:0.

Derbi ‘B’ grupe odigran je u Ruseu u Bugarskoj gde je Kanda sa 3:1 bila bolja od Holandije. Hog je 12 puta pogodio polje protivnika, dok je 11 puta precizan bio Evans. Francuska je lako izašla na kraj sa Kinom, baš kao i Brazil protiv Egipta.

U našoj ‘C’ grupi šampion Evrope Rusija je deklasirala Australiju sa 3:0, a Mikajlov je ‘upisao’ 17 poena, Muserski 13. U derbiju Afrike Kamerun je bio bolji od Tunisa 3:0.

Iran je u ‘D’ grupi sa 3:0 bio bolji od Portorika, a u selekciji koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Igor Kolaković do pobede su vodii Eragi sa 11 poena i Gafur i Šafiei sa po deset pogodaka. Poljska je sa 3:1 bila bolja od Kube, dok je Bugarska u nedelju sa 3:0 pobedila Finsku.

Grupa A (Firenca, Italija)

Italija – Japan 3:0
Dominikanska Republika – Slovenija 1:3
Belgija – Argentina 3:1

Grupa B (Ruse, Bugarska)

Francuska – Kina 3:0
Holandija – Kanada 0:3
Brazil – Egipat 3:0

Grupa C (Bari, Italija)

Kamerun – Tunis 3:0
Australija – Rusija 0:3
SAD – Srbija 3:2

Grupa D (Varna, Bugarska)

Bugarska – Finska 3:0
Iran – Portoriko 3:0
Kuba – Poljska 1:3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter