Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Svetskom kupu u Berlinu. Ovog puta, naša selekcija je bila bolja od tima SAD, koji sa klupe predvodi Dejan Udovičić – 14:8.

[yuzo_related]

Iako su Amerikanci poveli sa 1:0 preko Bouvena, Srbija je zahvaljujući tri vezana gola Mandića, jednog Ranđelovića i Đorđa Lazića stigla do 5:1, da bi Rašović još jednim golom našoj selekciji doneo 6:3 na kraju prvog dela.

Nastavili su odlično u napadu da igraju izabranici Dejana Savića, ponovo je Mandić pogodio, nadovezao se Stojanović, a posle pogotka Amerikanaca sa igračem više, Subotić je svojim prvencem Srbiji doneo i deveti gol za ogromnih pet pogodaka viška.

Novom serijom od tri gola Stojanović, Subotić i Rašović povećali su na 12:4, pa je pitanje pobednika, ukoliko je i postavljano, bilo rešeno pred poslednjih osam minuta. Uspeli su Amerikanci da se koliko-toliko povrate, dobiju poslednju četvrtinu sa 4:2, ali ne i da ugroze prednost Srbije, koja je na kraju slavila 14:8.

Naredni meč sutra od 16 časova naša selekcija igra protiv Hrvatske, koja ima lak zadatak protiv Južnoafričke Republike, pa će pobednik ovog duela sa prvog mesta u doigravanje.

Najefikasniji u Srbiji bio je Mandić sa pet golova, igrač utakmice Subotić je tri puta pogodio mrežu, Stojanović je dao dva gola, kao i Viktor Rašović, dok su po jednom pogodili Lazić i Ranđelović.