0
Američki fudbal

NFL: Sada je svima jasno – Aron Rodžers je neuništiv! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.18 u 13:32

Ono što je, po ko zna koji put, uradio Aron Rodžers – obeležilo je prvo kolo nove sezone NFL-a.

Sezona je počela duelom Iglsa i Falkonsa, bilo je uzbudljivo u Filadelfiji, ali je definitivno najveću stvar na početku sezone uradio Aron Rodžers sa Grin Bej Pekersima u divizijskom duelu protiv Čikago Bersa.

Još su sveži i bolni utisci navijača ‘siraša’ iz prošle godine koja je propala zbog povrede ramena Arona Rodžersa, a već u prvom poluvremenu nove sezone prvi kvoterbek je doživeo novu povredu.

Ovog puta stradalo je levo koleno i morao je na snimanje u svlačionicu. Desilo se to baš u momentima kada je Čikago razbijao ekipu Grin Beja kreativnim napadima Miča Trubickog i nestvarnom odbranom koju je predvodio Kalil Mek.

Pojačanje iz Ouklenda je uspeo nešto što niko nije od 1987. godine, da za jedno poluvreme upiše defanzivni ‘tačdaun’, isforsiran ‘fambl’, intercepciju i ‘sak’, obaranje protivničkog kvoterbeka.

Muk na ‘Lembo fildu’ bio je primetan, i zbog povrede i zbor rezultata 0:17, ali se sve promenilo u pauzi između dva poluvremena. Mnogi su verovatno otišli na spavanje kada se Rodžers čudesno vratio i u poslednjoj četvrtini bacio tri ‘tačdauna’ Alisonu, Adamsu i Kobu (ukupno 286 jardi) i doneo Pekersima spektakularnu pobedu od 24:23.

(Izvor: youtube / NFL)

Dramatičan meč odigrali su Klivlend Braunsi i Pitsburg Stilersi, koji su odigrali nerešeno 21:21 i pored produžetka. Najpre su u dodatnih 15 minuta ‘čelični’ momci imali šut za pobedu, ali je Kris Bosvel promašio. Zatim je Benu Rotlsbergeru isforsiran ‘fambl’, Braunsi su dobili veliku priliku, šutirali za tri poena za pobedu – ali je Ti Džej Vat izblokirao i sačuvao Pitsburg poraza.

Kem Njuton je istrčao 58 jardi i ‘tačdaun’, a odbrana Pantersa dominirala protiv napada Kaubojsa za pobedu Karoline 16:8. Luk Kikli je imao 13 obaranja, Kavan Šort dva puta ‘sekovao’ Daka Preskota, da bi ‘tačku’ stavio Mario Adison novim obaranjem kvoterbeka Kaubojsa, na minut i po pre kraja.

Petak

Filadelfija – Atlanta 18:12

Nedelja

Baltimor – Bafalo 47:3
Klivlend – Pitsburg 21:21
Indijanapolis – Sinsinati 23:34
Majami – Tenesi 27:20
Minesota – San Francisko 24:16
Nju Ingland – Hjuston 27:20
Nju Orleans – Tampa Bej 40:48
Njujork Džajants – Džeksonvil 15:20
Los Anđeles Čardžers – Kanzas 28:38
Arizona – Vašington 6:24
Karolina – Dalas 16:8
Denver – Sijetl 27:24

Ponedeljak

Grin Bej – Čikago 24:23

Utorak

Detroit – Njujork Džets 
Ouklend – Los Anđeles Rems

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter