0
Ostali sportovi

FOTO: Facebook MirkoCroCopOfficial

ŽIVOTNA DRAMA ‘KRO KAPA’: Lekari jedva spasili ‘živu glavu’ hrvatskom MMA borcu! (FOTO)

Objavljeno: 26.08.18 u 23:00

Najbolji MMA borac ikada sa ovih prostora preživeo je pravu životnu dramu.

Mirko Filipović je na svojim društvenim mrežama otkrio navijačima šta je preživeo u prethodnom periodu.

Kro kap se vraća u ring 30. septembra na Rizin 13 događaju u Tokiju. To će biti njegov veliki povratak posle teške povrede i kidanja prednjih ukrštenih ligamenata, ali je posle operacije tokom oporavka došlo do velike komplikacije.

Pošto se nije pridržavao medicinskih saveta prilkom oporavka, dobio je trombozu i kako je sam priznao, za 14 dana koliko je proveo u bolnici pomenuti lekari su mu doslovce spasili živu glavu:

– Dragi prijatelji, objavljeno je da ću se boriti 30. septembra na priredbi RIZIN 13 u Tokiju! Srećan sam zbog mogućnosti da nastupim tako brzo nakon teške povrede i operacije koju sam imao. Doktor Hudec mi je radio rekonstrukciju prednjeg ukršenog ligamenta i mikrofrakturu hrskavice. Uz sve to sam dobio trombozu, ali njoj sam sam kumovao jer se nisam pridržavao uputa koje sam dobio i koje sam olako shvatio. Trombozu sam dobio nekoliko dana provedenih kod kuće gde se nisam pridržavao medicinskog protokola.

Vratio sam se u bolnicu gde sam proveo 14 najtežih dana u svom životu. Temperatura mi je varirala od 39 do 40 stepeni i punih 6 dana nismo mogli da je spustimo. Dve nedelje sam proveo ležeći u krevetu a ova slika je uslikana na dan odlaska kući gdje se vidi kakve je posljedice ostavilo dugotrajno lezanje.

Zahvaljujem se osoblju i sestrama bolnice Sv Katarina i sestrama kardiogije u KBC Dubrava gde sam takođe proveo nekoliko dana. A posebno se zahvaljujem doktoru Draganu Primorcu, upravniku Sv.Katarine i doktorki Jasmini Čatić iz KBC Dubrava koji su mi doslovno spasili glavu i u subotnje popodne dosli od kuće i hitno me hospitalizovali, jer je doktor Primorac odmah posumnjao na trombozu.

Najmanje što mogu učiniti je da se javno zahvalim na svemu učinjenom za mene. Nakon toga sam dva puna meseca proveo na rehabilitaciji kod Saše Bašćevana u poliklinici Patela. Saša, Tomo i Martin, su genijalci za rehabilitaciju koji su me za 2 meseca rehabilitovali toliko da sam mogao da započnem sa trčanjem i MMA treninzima. I dalje svako jutro radim program za jačanje noge i operisanog ligamenta, a nakon toga svoj trening.

Moram da naglasitm da sam sam trombozu uspešno sanirao i svi nalazi su super i jako se dobro osećam. Usprkos svemu biću u odličnoj formi i radujem se nastupu u Japanu. Zahvaljujem se svima na porukama podrske i na lepim željama, stoji u saopštenju Mirka Filipovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter