0
Auto Moto

FOTO: HOTSPORT

NA ČELU KARAVANA Dušan Borković ponovo prvi u Evropi

Objavljeno: 18.08.18 u 17:44

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković opet se nalazi na vrhu generalnog plasmana u TCR Evropa šampionatu jer je u prvoj trci vikenda u Holandiji osvojio šesto mesto i novih osam bodova.

Borković je u petom vikendu ove sezone uspeo da prestigne dosadašnjeg prvoplasiranog vozača, Mikela Askonu i trenutno ima 119 bodova, dok na drugom mestu Nađ ima 116, a Askona 114.

Borković je u prvom delu kvalifikacija bio šesti, a zatim mu je dodeljena kazna zbog vožnje van staze, pa je bio 11. na startu, ali je usled stare kazne iz trke u Mađarskoj, pa zatim i žalbe jer je imao sedmo najbrže vreme, dobio 10. poziciju.

Odmah na startu je dobio udarac od Kroesa i izgubio dva mesta, ali je strpljivom vožnjom kasnije uspeo da se probije do šestog mesta na kraju, pri čemu je pretekao i Askonu, ali i još trojicu vozača neposredno pred ulazak u cilj.

– Znao sam da će biti izuzetno teško, jer su me pred kvalifikacije zaplašili kaznom zbog skraćivanja staze, pa sam vozio pažljivije, ali i sporije na kvalifikacijama. Na kraju su me i kaznili, ali kada sam tražio dokaz, nisu imali kud nego da priznaju moje sedmo mesto, odnosno deseto zbog kazne iz prošle trke. Srećan sam i iznenađen što su uvazili našu žalbu. Na startu nisam imao sreće, udarili su me dvojica vozača, ali sam posle ušao u odličan ritam i po vožnji sam imao rezultat za prva tri mesta. Nažalost, na ovako teškoj stazi gde sam bio sporiji od drugih na pravcima, nisam uspeo sve da ih obiđem.

– Vodim u generalnom plasmanu, ali sada mi je Nađ prišao na tri boda, a Askona je na minus pet, pa šampionat postaje sve zanimljiviji. U nedelju startujem sa četvrtog mesta i bilo bi jako lepo da se popnem na podijum i učvrstim se na čelu šampionata. Motiv će mi biti ogromna podrška navijača širom Evrope, pre svega iz moje Srbije i mog Pančeva – rekao je Borković.

Sutra se vozi druga trka ovog vikenda u Holandiji sa početkom u 11 sati. Nakon toga preostaju još dva trkačka vikenda, u oktobru i novembru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter