0
Ostali sportovi

DECENIJA OD ‘PLJAČKE VEKA’: Dan kada je Čavić morao da bude ‘zlatan’

Objavljeno: 16.08.18 u 16:43

Pre tačno deset godina na Olimpijskim igrama u Pekingu desila se jedna od najvećih nepravdi u istoriji sporta.

Srpski plivač Milorad Čavić stigao je prvi na cilj u finalu trke na sto metara i svi su to videli osim ‘Omege’, koja je bila zvanični merač vremena.

Potpuno nezasluženo pobednik je bio Majkl Felps, a sama trka i dana danas izaziva dosta pažnje sportske javnosti. Ova dva plivača imala su i manju raspravu na društvenim mrežama prošle godine.

– Tačno deset godina je prošlo otkako se ovo sedilo. Stiv Prefontan (bivši američki atletičar, prim.aut) je jednom rekao ‘trka je umetničko delo koje ljudi gledaju i na njih može uticati na onoliko načina koliko su sposobni da razumeju’. Želim bar na kratko da mislim na taj način, ceo plivački svet iskusio sve emocije koje mogu da se dožive. Svi žudimo da budemo priznati, poštovani i zapamćeni po svojim delima – ja sam ponosan što me pamte po mojoj borbi na današnji dan 2008. godine, napisao je na svom Instagramu nalogu Milorad Čavić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter