0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP SINSINATI: Novak pobedom ‘otvorio’ do sada neosvojeni Masters

Objavljeno: 14.08.18 u 09:11

Nije u dosadašnjoj karijeri Novak Đoković trijumfovao na turniru Masters serije u Sinsinatiju, a ni početak ovogodišnjeg izdanja nije protekao baš „po loju“, pošto je pobeda nad Stivom Džonsonom izvojevana veoma teško – 6:4, 7:6.

Prvi set oba tenisera na svoj servis odigrala su sjajno, pa brejk prilike nije bilo sve do devetog gema, kada je Džonson propustio svoju. Uzvratio je Đoković pri vođstvu od 5:4, prvu propustio, drugu iskoristio i poveo 1:0 u setovima.

Drugi deo igre bio je sušta suprotnost. Novakov brejk i lakih 3:0 ubrzo je prešlo u 4:3 za Džonsona, ali se nije predao naš teniser, poravnao na 4:4 brejkom, potom poveo 5:4 i propustio na servis protivnika prvu od devet meč lopti. A potom još četiri. 

Stigao je Đoković do 6:5, imao još dve šanse da reši meč u svoju korist, ali nije uspeo, pa je meč ušao u taj-brejk. 

U njemu četiri prva poena pripala su igraču koji nije servirao, a Đoković je na 3:3 vezao tri poena, stigao do 6:3, i posle druge vezane, a ukupno devete meč lopte stigao do plasmana u drugo kolo turnira čijie finale je igrao pet puta, a nikada ga nije osvojio.

U drugom kolu ga očekuje Adrijan Manarin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter