0
Ostali sportovi

EP U PLIVANJU: Bez medalje za Stjepanovića na rođendan, finale za Silađija, ali ne i za Anju Crevar

Objavljeno: 07.08.18 u 19:47

Troje naših plivača nastupilo je danas na Evropskom prvenstvu u plivanju u Glazgovu.

Srpski plivač Velimir Stjepanović danas slavi svoj 25. rođendan, ali nije uspeo da ga kruniše evropskom medaljom u disciplini 200 metara slobodnim stilom.

On je finalnu trku u Glazgovu završio sa vremenom 1:47,00, čime je zauzeo sedmo mesto. Zlato je pripalo Dankanu Skotu iz Velike Britanije sa vremenom 1:45,34, a iza njega su na podijumu Litvanac Danas Rapsus i Rus Mihail Dovgaluk.

Čaba Silađi je u svojoj disciplini 50 metara prsno ušao u finale sa vremenom 26,99 sekundi, što mu je donelo treći rezultat.

Imao je zaostatak za prvoplasiranim Britancem Adamom Pitijem od 76 stotinke. Finale je na programu sutra od 16:48h.

Mlada Pančevka Anja Crevar nije uspela da uđe u finale u disciplini 200 metara mešovito, budući da je zauzela deveto mesto u polufinalu sa vremenom 2:14,05, ali joj je to donelo novi nacionalni rekord Srbije.

Anja je plivala u prvoj polufinalnoj trci i bila je četvrta, ali je druga trka sa Mađaricom Katinkom Hosu na čelu bila daleko brža i zbog toga je srpska tinejdžerka ostala bez finala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter